Endnu en dramatisk Premier League-sæson står for døren.

12. august 2017

Sjældent har kampen om mesterskabet været SÅ åben eller favoritfeltet større. Men med godt 20 dage tilbage af transfer-vinduet kan meget nå at ske endnu.

Flere af de store klubber har allerede hentet profiler – blandt andet Manchester United der efter nogle magre år for alvor synes at tale med mesterskabet med indkøbene af Matic (Chelsea) og Lukaku (Everton). Men tilsvarende har Manchester City, Chelsea og Arsenal ligeledes forstærket sig – og hverken Tottenham eller Liverpool står dårligere end i sidste sæson.

Newcastle er tilbage i den bedste række – og det fleste forventer at den hæderskronede klub bider sig fast i rækken igen. En anden oprykker, Huddersfield, levnes til gengæld ikke mange chancer for overlevelse. Hvem der ellers rykker ned, er der noget mere uenighed om.

Vi har kigget lidt på nogle sæsonspil, hvor der selv sagt er mest fokus på toppen og bunden.

Ender sidst: Huddersfield – 3,25 her.

Via en 5. plads kvalificerede Huddersfield til landets bedste række – men mere end en enkelt sæson bliver det næppe til. Holdet har fået permanente papirer på Aaron Mooy, den australske stjerne man lejede i Man. City i sidste sæson. Men derudover mangler holdet simpelthen kvalitet og flere peger på, at Huddersfield meget vel kan ende med at sætte en negativ rekord; færrest point i en PL-sæson. At de to øvrige oprykkere; Brighton og Newcastle, har langt mere kvalitet hjælper heller ikke ligefrem Hudderfields muligheder for at undgå jumbopladsen.

Flest oplæg: Christian Eriksen – 5,50 her.

Danske Christian Eriksen har udviklet sig til at være at være en af ligaens helt store profiler – især pga. sine mange chanceskabende afleveringer. I sidste sæson endte han som nr. 2 på assist-listen – kun overgået af De Bruyne (Man. City), der da også er bookmakernes favorit i år. Men med tanke på, at Eriksen og det øvrige Tottenham-hold ganske enkelt bare er steget og steget i niveau over de seneste sæsoner, er der masser af værdi i 5,50 for danskeren, der har træfsikre spillere som Kane (PL-topscorer de seneste to sæsoner) og Alli til at score målene.

Ligger nr. 1 ved jul: Chelsea – 5,00 her.

Bookmakerne har Manchester City som favorit til mesterskab – men med Chelsea lige efter. Og sidstnævnte har et ganske fornuftigt efterårsprogram, hvor de kun har én udekamp imod en af de øvrige mesterskabskandidater – nemlig Liverpool. Derudeover har City investeret massiv i defensiven, hvor en række nye spillere skal spilles.