Holder du regnskab med dine bets? - 3 gode grunde til at gøre det.

17. juli 2011

Du går måske med følelsen af at du er helt kanon til sportsbetting og poker?

At det rent uheld og udtur, når du endelig taber?

I nedenstående artikel kigger vi lidt nærmere på hvordan man kan føre regnskab, og ikke mindst hvorfor manskal gøre det. Hvis du er ren og skær hobby spiller, og går mindre op i om du vinder eller taber 1000 kr. på et år, så fred være med det. Men hvis du spiller for at vinde i det lange løb, så er denne artikel lige noget for dig.

1)   Profitmaksimering

Den første årsag til at føre regnskab er naturligvis at optimere dit spil, og dermed din indtjening.
Jo mere detaljeret et regnskab du fører, des mere info kan du trække ud af det…Og dermed forbedre dine vinderchancer.

Poker

Et poker regnskab bør som minimum indeholde en oversigt over hvilke sider du vinder/taber på, samt hvilken type spil du vinder/taber på. I vores ark, som du frit kan downloade nederst på siden, har vi meget simpelt delt det op i 5 simple kategorier; 

STT (Et bords turneringer), 

MTT (Multi bords turneringer), 

Cashgame No limit Holdem, 

Cashgame Fixed Limit Hold Em, 

Cashgame Omaha Pot Limit).

Hvis du konsekvent taber på en type spil, er der tre muligheder – ryk ned i limit, altså spil lavere, drop denne type spil fuldstændigt, eller begynd at læse/se videoer om spiltypen.

Hvis du oplever at du hele tiden vinder mere hos en bestemt udbyder, så er dette ikke tilfældigt. Det kan være at spillene på dine limits er blødere, - altså dårligere modstandere. Men det kan også sagtens være at softwaren simpelthen bare passer dig bedre. Hvis dette er tilfældet, kan du stadig godt jagte forskellige bonusser, idet de fleste udbydere er ”skins” – dvs de samler spillere fra flere sider. F.eks. er PartyPoker og WPTpoker samme platform. 

 
Sportsbetting

Et sportsbetting regnskab bør ligeledes indeholde en oversigt over hvilke sider du vinder/taber på, samt hvilken type spil du vinder/taber på, og ikke mindst hvor meget bonusserne fylder i dit regnskab. 
I vores ark har vi valgt at dele det op i 5 kategorier, selvom man sagtens kunne have taget flere. 
Singler, Systemspil, Langskud, Outrights og livebets. 
Du kan naturligvis vælge dine egne kategorier, men vores skal forståes således;

Singler: Væddemål på 1 kamp til under odds 2,5.

Systemspil: Væddemål på flere kampe af gangen, f.eks. 2/3, 3/4, 5/7 osv.

Langskud: Væddemål på 1 kamp til over odds 2,5.

Outrigths: Spil på længerevarende begivenheder, f.eks. Tour De France, VM i fodbold osv.

Livebets: Væddemål foretaget imens kampen er i gang.

Nøjagtig som det er formålet med pokerregnskabet, handler det om at få skåret de tabsgivende dele væk. Men i lige så høj grad handler det om at skabe et grundlag til at stikke tungere ud, der hvor man slår bookmakerne!
Det kan også være at du konsekvent vinder mere hos den ene bookmaker? – Det kan enten være et bedre udbud af spil eller simpelthen en bedre tilbagebetalingsprocent fra denne bookmaker…
I vores regnskabs ark, har vi også inkluderet en oddscalculator hvor du kan udregne hvad dit odds bør være.
Det skal stå dig frit for at benytte vores regnskabsmodel, som du finder nederst på siden.

2)   Ærlighed omkring dine spil

Vi har alle ham kammeraten som lige spiller for lidt for meget, og som sjovt nok altid kun fremviser sine vinderkuponer. Der kan være mange grader af dette, men det er et af de klassiske tegn på ludomani… Altså at man lyver som sine tab, og spiller for mere og mere. Et regnskab gør dig i stand til at være ærlig om dine spil, og kunne fremvise grafer og statistikker til venner og kæreste. 

Men endnu vigtigere gør det at du kan være ærlig overfor dig selv, og beholde et overblik over om du taber FOR meget. Generelt anbefaler w-bet.dk at du holder din privatøkonomi og spiløkonomi adskilt. 

Det kan f.eks. ske ved at oprette et separat Visakort og bankkonto. Vi anbefaler også at du opdaterer dit regnskab efter hvert spil… Således at du lige husker de 5$ du smed på livebetting, eller den 100-lap du lige væddede med en kammerat på Stadion. Kort sagt, et ærligt regnskab er alfa og omega i alt analyse af dit spil.

3)   Indberetning til SKAT

Som nævnt i vores artikel omkring beskatningen af spillegevinster, bærer du som spiller den fulde bevisbyrde. Sagt med andre ord, kan SKAT altså kræve regnskab, kontoudskrifter og spilleoversigter fra dig, 5 år tilbage. Den allerbedste medicin, forudsat at du kun har vundet på skattefrie EU sider, er at have alt i orden og klar til et eventuelt torskegilde.

 W-bet.dk kender til flere tilfælde hvor folk er blevet dømt væsentligt hårdere end hvad rimeligt var, simpelthen fordi de ikke havde deres dokumentation i orden.

SKAT giver på dette link et eksempel på den dokumentation de skal bruge:

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1816972

Hvornår er mit regnskab brugbart?

Det er klart at du skal have en vis mængde statistik ind i dit regnskab, før du kan bruge det til noget. Ideelt set, smider du data ind i 12 måneder, inden du begynder at tolke på det. Dette er dog meget afhængigt af hvor meget du spiller, men hvis vi snakker poker skal du i hvert fald have 100 timers statistik før at du kan bruge det til noget som helst. Hvis du efter de 100 timer kan se et klart mønster kan du jo begynde at være opmærksom på det, og er du ude af stand til at ændre mønstret efter 100 timer mere, så lyver statistikken nok ikke. 

Mht. sportsbetting, så skal du også op over de 100 bets, og endda gerne 100 af hver kategori. Du vil dog hurtigt kunne se hvor stor en del af dit overskud bonus udgør. Hvis dette udgør mere end 10% af dit plus, vil vi anbefale dig til at jagte bonusserne meget nøje… Du kan altid finde de opdaterede bonusser under vores deals sektion. Husk også at være opmærksom på ikke at spille hos små ukendte bookmakere der frister med ting der næsten lyder for godt.