Optakt: Tour de France 2016

30. juni 2016

I ly af EM og Wimbledon er det nu endelig blevet tid til en af sommerens helt store sportsbegivenheder. Tour de France starter lørdag og det betyder, at det nu endelig er tid til dramatiske bjergetaper, vanvittige sprinteropgør og ikke mindst at få en lille lur på sofaen til lyden af Jørgen Leth, der fortæller om franske vine og oste. På Tipperen.dk knuselsker vi det hele, og vi bringer jer nu derfor en optakt til 'touren', hvor der naturligvis også skal et par spilforslag på bordet.

Den gule trøje:

Feltet af favoritter er vanen tro allerede et hak for stort. De store navne nævnes i flæng som mulige udfordrere, men når alt kommer til alt er det oftest to ryttere, der for alvor kæmper om den gule trøje. Bookmakerne har Froome, Quintana, Contador, Aru og Porte som de fem største favoritter, men I vores verden kan vi lige så godt skære det felt kraftigt ned fra start, så de helt store favoritter blot hedder Froome og Quintana. De resterende tre ryttere må agere henholdsvis tredje, fjerde og femteviolin.

Ruten indbyder nærmest som en naturlov til de allerbedste bjergryttere, men derudover indeholder ruten to enkeltstarter, der endnu engang kan vise sig altafgørende. Den første er lettere kuperet og 37,5 km lang. I blandt favoritterne ligger enkeltstarterne bedst til Froome, men da denne enkeltstart er relativt kort, er det nok begrænset, hvad han kan få ud af den i forhold til de øvrige favoritter. Anderledes godt ser det ud for Froome på årets anden enkeltstart. Denne er blot 17 km lang, men til gengæld er det en såkaldt bjergenkeltstart. Quintana er måske den reneste bjergrytter, men på enkeltstarterne har han intet på Froome. Meget kan blive sat på plads på netop denne 18. etape.

Quintana kan måske udfordre Froome på nogle af bjergetaperne. Froome vil dog køre sine sædvanlige watt og formentlig undgå alt for store tidstab. Samtidig har den lille colombianer dog for vane at have en skidt dag. Det kan Froome udnytte ved at køre stabilt. Dette sammenholdt med, at vi klart forventer, at han er stærkest af de to på enkeltstarterne gør, at Froome bør snuppe den samlede sejr.

Og nå ja. Så er der jo alle de andre. Alberto Contador er simpelthen bare ikke længere stærk nok i bjergene over en hel Grand Tour. Han vil knække undervejs. Fabio Aru har et par luksushjælperyttere i form af Fuglsang og Nibali, men heller ikke han bør kunne hamle op med Froome i bjergene - ej heller på enkeltstarterne. Richie Porte kæmper allerede fra starten af 'touren' med om han egentlig er kaptajn på sit hold. BMC Racing har således allerede meldt ud, at ham og Tejay van Garderen er sidestillede. Det tror vi ikke på er til nogen af de to rytteres fordel.

Chris Froome har vist fremragende form op til Tour de France. Han vandt således Critérium du Dauphiné for ganske kort tid siden. Dette gjorde han også i 2013 og 2015, hvor han senere hen endte med at snuppe TDF-sejren.  

Vi tror derfor på, at Chris Froome forsvarer sin titel og snupper sin tredje Tour de France-sejr. Det kan du få odds 2,25 for her: http://bit.ly/1puCgmo

 

Bjergtrøjen:

Hvem skal være Tour de Frances største bjergged?

Bjergkonkurrencen er altid svær at spå om, men de største kandidater til prikkerne må alligevel være Froome, Quintana, Rodriguez, Rolland og Bardet. De to førstnævnte er naturlige kandidater i og med, at de formentlig vil blive højt placeret på mange af de etaper, der slutter på et bjerg. Her tæller pointene dobbelt. Det var da også derfor, at netop de to sluttede som henholdsvis 1'er og 2'er i bjergregnskabet i sidste års udgave af 'touren'. Rodriguez er ikke god nok til at jage den samlede sejr, hvorfor han stort set altid forsøger at skaffe sig prikkerne. Sidste år blev han nummer fem i dét regnskab, hvorfor han da også er kandidat igen i år. Franskmændene Bardet og Roland er lidt i samme båd som spanieren, da de ikke kan forventes for alvor at gøre sig gældende i det samlede klassement. De vil dog formentlig tage nogle gevaldige togter på bjergetaperne og derfor samle point op undervejs.

Vi tror på, at de nævnte franskmænd samt Rodriguez vil samle en masse point op på de mindre bjerge. Når det virkelig strammer til og etaperne skal afgøres på toppen af bjergene, forventer vi dog, at Froome vil være for stærkt for de andre. Han vil derfor snuppe mange dobbelte bjergpoint på de skarpe tinder, hvorfor vi også tror på ham i bjergklassementet.

Du kan få odds 7,00 for, at Froome gentager sidste års bjergsucces her: http://bit.ly/QewC8P

 

Pointtrøjen:

Der er ingen over og ingen ved side af Peter Sagan, når det kommer til at være favorit til den grønne pointtrøje. Slovakken har vundet de seneste tre år, og det er der en ganske klar årsag til. Peter Sagen sprinter nemlig ikke blot godt, han går også med i alle de udbrud han kan komme til og opnår på den måde også point i løbet af etapen.

Man skal derfor ikke regne med, at Peter Sagen nødvendigvis snupper sejren på de flade etaper. Dermed ikke sagt, at han ikke kan overraske, hvilket blot styrker slovakkens muligheder for at snuppe fjerde grønne trøje på stribe.

Vi forventer, at Sagan fortsætter sin sejrsgang i grønt og afværger truslen fra Kittel, Greipel, Kristoff og Cavendish, der slet ikke har samme egenskaber, når det kommer til at hente point på andre steder end stregen efter en fuldstændig pandekageflad etape.

Oddset er lavt, men vi anbefaler, at man smider lidt efter Sagan til odds 1,57 her: http://bit.ly/1rZblKO

 

Ungdomskonkurrencen:

Ungdomskonkurrencen har de seneste år været domineret af Nairo Quintana. Han har således vundet to ud af de seneste tre år kun afbrudt af Thibaut Pinot. I år er ingen af disse med i kampen om den hvide trøje.

Det er tilgengæld Warren Barguil. Han blev 3'er i kampen om den hvide trøje sidste år. Kun overgået af Quintana samt Bardet, der ligeledes er ude af dette klassement. Den unge franskmand er på hjemmebane og vil gøre alt for at præstere foran egne fans. Støtten skal nok også være der, og vi tror såmænd også på ham.

De største udfordrere vil være Wilco Kelderman, Adam Yates og Louis Meintjens, men vi tror på, at franskmanden vil vise sig stærkest af disse.

At Barguil giver odds 2,00 finder vi ganske acceptabelt, hvorfor det fortjener et lille skud.

Spillet kan spilles her: http://bit.ly/QewC8P

 

Øvrige bets:

Froome ender højere placeret end Contador. Odds 1,35, spillet kan spilles her: http://bit.ly/1eSUnZK

Quintana ender højere end Contador. Odds 1,57, spillet kan spilles her: http://bit.ly/1eSUnZK

Antal ryttere i den gule trøje: Under 5,5. Odds 1,72, spillet kan spilles her: http://bit.ly/QewC8P

Som nævnt regner vi stærkt med, at dette års Tour de France bliver endnu et parløb mellem Froome og Quintana. Contador skal satse på top tre. Vi tror derfor på, at både Froome og Quintana ender højere placeret end Alberto Contador.

De seneste fem år har der ikke været over 5,5 ryttere i den gule trøje i løbet af touren. Det tror vi heller ikke blive tilfældet i dette års udgave. 

 

 

 

Scheuermann for Tipperen.dk