Research arbejdet før bettet laves.

8. august 2013

Vi bliver ofte spurgt om hvilken information vi bruger, hvor vi finder den og hvilke tanker der ligger bag vores spil.
Som udgangspunkt kan man sige at vi spiller hvor vi mener derer værdi…men lad mig uddybe.
w-bet.dk er bygget op omkring konceptet valuebetting, altså at oddset er for højt i forhold til chancen for at udfaldet sker.
Beskrevet kort kan man sige at i en tenniskamp med 2 mulige udfald, som er helt åben – så skal begge udfald have odds 2,0.
Bookmakerne lever så af at have en tilbagebetalingsprocent der er lidt lavere (se artiklen om dette), og odds vil typisk hedde 1,97 og 1,97 i stedet.

Men… lad os sige at vi har researchet lidt ekstra på denne kamp, og fundet ud af at den ene spiller er ekstra god på det underlag kampen afvikles på, har en mindre skade, er i dårlig form osv… Ja så kan vores chancevurdering ligepludselig hedde 65 % - 35 % – og så er der lige pludselig værdi i odds 1,97.

Hver dag forsøger vi at finde spil med værdi i, og forsøger via vores analyser at give jer indsigt i tankerne bag – for at give jer det bedst mulige beslutningsgrundlag før i spiller.
Vi giver også spillet en ”karakter”, via vores units stystem, hvor vi satser 1 – 10 units på spilforslaget.(hvor 10 er maksimum værdi.)
Vores units er af 100 kr. pr stk, men du kan selv justere dine units til at være større eller mindre – og på den måde følge os og vores regnskab. 

Men hvor finder vi værdien – og hvordan kan vi vinde penge på det?
I valuebetting er der to vinkler til at lave penge.

1)
Vi mener at vide mere end bookmakeren gør – og spiller ud fra at vores chancevurdering er mere korrekt end den oddssætter som har sat oddset hos bookien. Dette er typisk aktuelt for de lidt specielle spil (altså ikke 1-X-2)… 
Det kan være et hold der scorer mange mål, men har angribere skadet, en dommer der giver mange kort, et hold der sparer spillere osv…
Eller, det kan være aktuelt i de mindre ligaer hvor der måske ikke er så meget information tilgængeligt.
Vi kigger på mange forskellige sites når vi skal tjekke stats, skader, transfers med mere men det er blandt andet disse vi bruger:

http://bit.ly/6vuYA3
http://bit.ly/wI7LT
http://bit.ly/7NedEl
http://bit.ly/VUPzN8
http://bit.ly/cmeTw2
http://bit.ly/JBf6v 
http://bit.ly/pdp6TD 
http://bit.ly/1aMKk 
http://bit.ly/10MFeG0

2)
Den anden vinkel er at fange bookmakerne, når de har et skævt odds i forhold til markedet.
Dette kræver en massiv overvågning af markedet og det kræver også at man stikker forholdsvis tungt ud før at der er penge i det.
Kort forklaret kan det være at jeg har set mig lun på et 1-tal i kampen imellem Man. U og Swansea.
Hvis alle odds ligger omkring 1,50 – så er der altså enighed imellem mange oddssættere og eksperter omkring chancevurderingen, og det er svært at finde værdi. Hvis så pludselige Unibet har odds 1,8 på kampen … ja så ligger de altså 20% over markedet – og kampen skal altid spilles.
I princippet kan man sige, at hvis man har penge nok til kun at spille efter dette princip – så er kampen og hvad udfald man tror på ligegyldigt. Så spiller man værdien i differencen på oddset.
Det vil sige at hvis der pludselig er en stor spredning på 2-tallet i samme kamp – f.eks. odds 3.25 nogen steder – men 7.5 andre steder  - ja så er chancevurderingen så skæv at den skal spilles – uagtet at mavefornemmelsen siger et 1-tal.
Den bedste model til at tjekke ”kursen” på oddset er spilbørserne, og vi anbefaler: http://bit.ly/10AbkVw
Denne model bruger vi kun meget lidt i vores spilforslag på w-bet. Primært fordi disse skæve odds hurtigt bliver rettet, så ’vinduet’ hvor du kan udnytte at en bookie er skæv på oddset er ofte under 60 minutter.

Vi anbefaler dog altid at have flere bookmakerkonto med penge på, så du kan få det bedste odds på alle kampe – og samtidig udnytte de forskellige signop- og reloadbonusser.

De mest oplagt er:
http://bit.ly/10AbkVw
http://bit.ly/VUPzN8
http://bit.ly/10pbTC8
http://bit.ly/10Sb71c

Vi håber at ovenstående gav et par fif til resarchen … held og lykke med det – og lad os sammen nakke de bookmakere !!