Spread betting ... Ikke for tøsedrenge !

22. februar 2014

I denne artikel kigger vi nærmere på den nyeste ting der har ramt det danske bettingmarkede, nemlig spread betting!

Siden midten af 00’erne er spread betting blevet et populært fænomen både inden for sportsverdenen men også på andre områder som Finans, TV programmer osv.
For nyligt har Danske Spil også adopteret spread betting, som dermed nu er tilgængeligt for danske gamblere! 
Det er blevet et attraktivt betting system, for den risikovillige spiller, idet man kan vinde store for summer, hvis man mener at bookmakerens spreading linie er forkert. Dog skal man være opmærksom på at man selvfølgelig også kan tabe store beløb, hvis ens bets ikke holder stik. 
Derfor er netop dette system ikke ideelt for folk med dårlige nerver. 

Men hvad er spread betting egentlig? 
Det er et system som er noget anderledes fra de traditionelle betting systemer, som de fleste bruger. Den største forskel mellem de traditionelle systemer og spread betting er, at ved normal betting tipper man enten rigtigt eller forkert, hvorimod man ved spread betting tipper enten meget rigtigt eller meget forkert. 

Ved spread betting er det nemlig idéen, at man skal tippe på, om en begivenhed – om det så er en fodboldkamp eller et royalt bryllup – rammer over eller under bookmakerens spread – også kaldet "go high" eller "go low". Hvis man har tippet på, at noget rammer over bookmakerens spread og dette sker, så har rammer man sit bet. Men i modsætning til et normalt over/under odds, hvor du så vil få fast betaling - får du her betaling efter hvor MEGET resultatet går over spread linien.

Derimod hvis det, som man havde tippet på ville gå over bookmakerens spread, rent faktisk går under i stedet, så har man tippet forkert, hvilket betyder man skal betale bookmakeren tilbage, afhængigt af afstanden mellem bookmakerens spread og underplaceringen. 
Hvis det spread, som man har tippet over eller under på, ender med at ramme præcist på linien, så bliver bettet cancelleret.

Lad os tage et eksempel inden for sportsafdelingen. Forestil dig, at en bookmaker f.eks. siger, at der vil blive scoret 45 mål i en håndboldkamp mellem Skjern Håndbold og KIF Kolding-København, men du tror, at der vil blive scoret langt over, så spiller du 100,- kr. pr. spread point.
Her kan du selvfølgelig sætte en begrænsning på og det er så dit maksimum indskud.
Lad os sige at du maksimalt vil risikere 700 kr, så spiller du altså 100 kr. pr. point, med et max på 700 kr.

Ender kampen med 50 mål, er du 5 point over spreadet, og det vil give dig 500 kr. + dit indskud retur, altså i alt 1.200 kr. (Gevinst på 500 kr.)
Ender kampen med 54 mål, er du 9 point over spreadet, men vil altså kun få payout på de 7 point pga. dit 700 kr. max, altså i alt 1.400 kr. (Gevinst på 700 kr.)
Ender kampen derimod med 42 mål, så er du 3 point under spreaded, og så taber du 300 kr ud af de 700 kr. som du har satset.
Ender kampen med 5 mål, så er du 40 point under spreaded, men taber altså kun de 700 kr. som var dit max.

Det sjove ved spread betting er, at man kan få fuld valuta for sine gode bets, og at man har spænding hele kampen - selv når du har ramt dit standart bet.
Dog viser undersøgelser fra et engelsk universitet tilbage fra 2006, at kun en femtedel som spiller spread betting løber af sted med en gevinst, mens de resterende brøkdele taber. Derfor, spil med omtanke når det kommer til spread betting, og hvis du er nybegynder i denne særlige odds afdeling er det smartest at starte ud med de mindre indsatser, som ikke gør ondt hvis du skulle tabe.