Eksperten:
Thomsen
Dato:
søndag 10 april 2016 - 09:00
Kamp:
Sydney FC - Perth Glory
Liga:
A-League, Australien
Udfald:
Andy Keogh - 1. målscorer
Resultat:
Tabt
Units:
2
Odds:
6,50
Chancevurdering:
16%
Spilbar ned til:
6,25
Betvalue:
104%
Bookmaker:
http://bit.ly/QewC8P

Sydney sejler og sæsonen er for deres vedkommende ovre. De er placeret uden for slutspilspladserne, og efter søndagens kamp imod Perth Glory kan de blot kigge på fra sidelinjen, mens ligaens seks bedste mandskaber kæmper om mesterskabet. En kæmpe skuffelse for klubben, der i sidste sæson var i The Grand Final, den afgørende kamp om mesterskabet, og nu må se sig isoleret på en katastrofalt ringe 7.-plads. Der er mange gode grunde til Sydneys deroute, men hvorfor dvæle i den, når vi i stedet kan fokusere på ligaens mest positive mandskab lige nu; Perth Glory.

Det vestaustralske mandskab er højtflyvende, og har sikret sig adgang til slutspillet. En top-2 placering, som giver direkte adgang til semifinalen i slutspillet, er dog udelukket, og søndagens kamp imod Sydney FC skal derfor afgøre om Glory skal slutte som nr. 3, 4 eller 5 i tabellen. Den placering har betydning for, hvem de skal møde i Elimination Finals, som første runde i slutspillet hedder. Her sættes kampene op således:
Nr. 3 vs. Nr. 6 (førstnævnte har hjemmebane)
Nr. 4 vs. Nr. 5 (førstnævnte har hjemmebane)
Ligaen inden søndagens kampe:

1. Adelaide United - 49 point
2. Brisbane Roar - 48 point
3. Western Sydney - 45 point
4. Melbourne City - 44 point
5. Perth Glory - 43 point
6. Melbourne Victory - 41 point
Kun Perth og Western Sydney mangler at spille i denne sidste runde af den regulære sæson, og regnestykket er derfor ganske nemt. Skal Perth på 3.-pladsen, kræver det at WSW smider point i deres udekamp imod Wellington Phoenix - som intet har at spille for. En sejr vil dog - uanset WSWs resultat - sende Perth på 4.-pladsen, og dermed give dem hjemmebane i første runde af slutspillet; noget der er ganske vigtigt. Uafgjort vil betyde, at Perth forbliver på 5.-pladsen, da Melbourne City har en bedre målscore. 
Dermed er der stadig noget at spille for i Perth-lejren, når de skal forsøge at skabe det bedst mulige udgangspunkt for sig selv, inden det vigtige slutspil sætter ind. Samtidig skal det fantastiske momentum, der er bygget op over det seneste lange stykke tid bevares. Glory kommer til Allianz Arena i Sydney med fem sejre i træk, og har blot tabt én af de seneste 12 ligakampe. Offensiven vælter mål ind, spillet flyder og humør og selvtillid er i top. 
På toppen af Perths offensiv finder vi ireren Andy Keogh, der i sidste runde brød en rekord i den australske A-League. Han blev nemlig den første spiller, nogensinde, til at score i otte (!) kampe i træk, da han sendte Perth i front i hjemmekampen imod Melbourne City. Målet var angriberens 10. scoring i kun 13 kampe for Glory, som han skiftede til i vinterpausen. Den 29-årige angriber har været ganske forrygende, og spiller pt. for at komme i betragtning til Irlands EM-mandskab, der skal til Frankrig til sommer. Et spinkelt håb, men det bliver jagtet. 
Keogh bør få muligheder søndag, når han skal op imod et Sydney-mandskab, der ikke har fejret en ligasejr siden 16. januar. Siden da har den australske storklub spillet 11 kampe i træk, hvor de ikke har formået at sikre de tre point. Det er i perioden blevet til syv nederlag og fire uafgjorte kampe, og det forsvar, som i starten af sæsonen var det absolut stærkeste i ligaen, er faldet helt fra hinanden. Holdet har kun magtet at præstere ét sølle clean sheet i de seneste 17 kampe - og det ligger helt tilbage til 9. januar, hvor man mødte elendige Newcastle Jets på hjemmebane. 
Udover at være i skidt form i ligaen, så deltager Sydney i øjeblikket også i den asiatiske udgave af Champions League. Det har den betydning, at holdet har haft færre hviledage end Perth op til weekendens opgør, da Sydney tirsdag var i aktion imod Pohang Steelers fra Korea.
Sydney er uden Alex Brosque (angreb, 13/5) i søndagens kamp, mens Perth må se bort fra langtidsskadede Ruben Zadkovic (midtbane, 0/0)
Perth var senest på besøg på Allianz Arena i februar. Her kunne holdet rejse hjem til det vestligste Australien med en 2-1-sejr i bagagen. Målscorer til 1-0 i den kamp var, selvfølgelig, Andy Keogh. 
Jeg tror igen, at Keogh kan gøre det onde imod Sydney. Hjemmeholdet bør få det mere end almindeligt svært med den meget direkte og velsmurte Glory-offensiv, der har fundet vej til nettet 13 gange i de seneste fem kampe. Dette sammenholdt med generel form, motivation og at hjemmeholdets fans i de seneste kampe har været hårde ved deres helte, og har buhet dem af banen flere gange, så ryger mine penge ind på Perth-succes.
Spillene bliver:
Andy Keogh - scorer i kampen @ 2,50 (5 units)
Andy Keogh - 1. målscorer @ 6,50 (2 units)

Tippet lørdag 09 april 2016 - 19:10

Opdateret søndag 10 april 2016 - 11:22