Eksperten:
Thomsen
Dato:
mandag 26 september 2016 - 19:00
Kamp:
Stabæk - Bodø/Glimt
Liga:
Tippeligaen, Norge
Udfald:
Muhamed Keita - scorer fra udenfor feltet
Resultat:
Tabt
Units:
3
Odds:
12,00
Chancevurdering:
9%
Spilbar ned til:
11,11
Betvalue:
108%
Bookmaker:
http://bit.ly/2cAnHO1

Stabæk og Bodø/Glimt mødes i en drabelig nedrykningskamp mandag aften på Nadderud Stadion i Bærum. Begge hold er sovset ind i kampen for overlevelse, med hjemmeholdet som den i værst forfatning, og dette opgør er ualmindeligt vigtigt for begge klubber. Det kan ganske enkelt blive udslagsgivende i kampen for endnu en sæson i den bedste norske række. 

Med kampen i aften resterer der seks runder af turneringen for de to hold, og Stabæk ligger pt. 3.-sidst med Lillestrøm, der puster dem i nakken. Den øjeblikkelige placering vil betyde nedrykningsplayoff, mens et enkelt drop i tabellen betyder direkte nedrykning.
Lige over Stabæk ligger aftenens modstander fra Bodø/Glimt, der blot har tre point mere på kontoen. Sejr til gæsterne vil altså betyde, at Stabæk, Lillestrøm og Start bliver isoleret i bunden, med seks point op, inden de sidste fem runder. 
Til trods for kampens betydning, så skal vi næppe frygte en målløs kamp. Dertil er de to holds defensiver ganske enkelt ikke gode nok. Begge mandskaber har lukket mål ind i 20 af 24 kampe hidtil i sæsonen. 
Og når vi snakker om mål, så er det naturligt at kigge på hjemmeholdets sprælske offensivspiller Muhamed Keita. Den norske spiller, med de gambianske rødder, har repræsenteret både Strømsgodset og Stabæk i denne sæson, og mange danskere husker ham nok fra SønderjyskEs to opgør i Europa League-kvalifikationen imod netop Strømsgodset. Her scorede han begge nordmændenes mål i kampen i Norge. 
Keita ligger gerne på venstrekanten, men kan også bruges helt fremme. Han har i sæsonen scoret 6 mål i 17 kampe (13 startere) for de to klubber, og siden skiftet til Stabæk i august har han scoret 2 mål i 4 kampe. Han var senest manden med målet, da Stabæk i seneste runde besejrede topholdet Odd på udebane med 1-0. 
Målet, der sikrede de tre point, blev sat ind fra distancen efter en lille times spil. At score mål på langskud er absolut ikke noget, der falder Keita unaturligt, for faktisk er halvdelen af alle hans mål i denne sæson scoret fra positioner udenfor feltet. Alt i alt har han scoret 8 gange (6 i liga, 2 i Europa League) og 4 af disse er sat ind på skud fra lang afstand. Det er således også hans foretrukne afslutningsmetode. 
Keita har haft 39 afslutninger i denne sæson, og intet mindre end 30 af disse har været fra distancen. I sine 4 kampe for Stabæk har han skudt på mål 12 gange, og 11 af disse forsøg har været fra distancen. 
Odds på at Keita scorer anytime i aftenens kamp er lige lavt nok til min smag, og set i lyset af, at han alligevel forsøger sig fra lang afstand i +75% af tilfældene, og ofte har held med det, så virker spillet på, at han scorer fra udenfor feltet, som et bedre spil til en fin pris på 12,00. 
Samtidig må det forventes, at Bodø/Glimt vil forsøge at stramme op defensivt, og formentlig stå lavt, da de med en sejr i aftenens kamp kan tage et kæmpe skridt i overlevelseskampen. Det kan tvinge Stabæk til netop at afslutte udefra. 
Jeg svinger imellem 2 og 3 units på dette spil, og vælger sidstnævnte. Det er vel mandag. Har man problemer med limits, kan indskuddet med fordel fordeles hos både Unibet og 888. 

Tippet mandag 26 september 2016 - 16:40

Opdateret mandag 26 september 2016 - 22:22