Eksperten:
Thomsen
Dato:
torsdag 29 september 2016 - 17:00
Kamp:
Astana - Young Boys
Liga:
Europa League, UEFA
Udfald:
Astana
Resultat:
Tabt
Units:
3
Odds:
2,50
Chancevurdering:
43%
Spilbar ned til:
2,33
Betvalue:
108%
Bookmaker:
http://bit.ly/2cAnHO1

Kazakhstan er ikke nogen fodboldstormagt, og i mange tilfælde bliver de undervurderet gevaldigt. Torsdag er de svage favoritter, når schweiziske Young Boys kommer forbi Astana Arena, og jeg ser fine muligheder for, at de napper et godt resultat imod det gæstende mandskab fra alpelandet. 

Der er kommet godt med penge i kazakhstansk fodbold, og det har man i de senere år kunne se, når nationens klubber, heriblandt Astana, begår sig internationalt. I sidste sæson var de i Champions League-gruppespillet, hvor de endte i gruppe med Atlético Madrid, Benfica og Galatasaray, og selvom klubben sluttede sidst i gruppen, så gjorde de faktisk en fin figur. Intet mindre end 4 af de 6 gruppekampe sluttede uafgjort, heraf alle tre hjemmekampe, hvilket må siges at være imponerende i sådan en gruppe. 
I denne sæson gik det ikke helt så nemt; den kazakhstanske klub røg ud af kvalifikationen til skotske Celtic, der sammenlagt vandt de to kampe 3-2. Til gengæld baskede Astana den hviderussiske klub BATE Borisov ud af Europa League-kval'en og tog billetten i gruppespillet. I første runde i gruppespillet måtte holdet dog se sig besejret med 2-1 på Cypern, hvor APOEL tog imod.
I den hjemlige turnering er Astana pt. 1'er i mesterskabsslutspillet og ligner en klub på vej imod det tredje mesterskab på stribe. På hjemmebanen er klubben 12-1-1 for sæsonen, og på denne bane er man også ubesejret i de seneste 9 europæiske kampe i træk (5-4-0). 
Young Boys kommer til Kazakhstan uden den mest imponerende europæiske historik i bagagen for de senere år. Holdet startede ud med at tabe 1-0 hjemme til Olympiakos i dette års gruppespil, og det er ikke uvant for schweizerne at ende som sorteper, når de begiver sig ud fra de trygge rammer i den hjemlige liga. Intet mindre end 10 af klubbens seneste 11 kampe i europæisk regi er tabt, heraf samtlige 5 udekampe i denne periode. 
I den hjemlige liga er klubben nr. 2, men er allerede efter ni kampe komplet sat af. Mægtige Basel er på nuværende tidspunkt 13 point foran Young Boys, der til stadighed smider alt for mange dumme point - især i deres udekampe. 
Det taler samtidig heller ikke til schweizernes fordel, at de har måtte rejse intet mindre end 4.550 km. for at komme til destinationen, Astana, og praktisk talt befinder sig tættere på Kina end på Europa. En sådan rejse er aldrig fordrende for et hold. 
Efter hvad jeg har kunne læse mig frem til, så skulle der ikke være nævneværdige fravær hos hjemmeholdet, mens man hos Young Boys skulle slås med flere af slagsen: 
Sulemanov, Sanogo, Wuthrich, Hoarau and Gerndt skulle alle være skadede, mens Sven Joss og Loris Benito er tvivlsomme. 
Her er især Hoarau et kæmpe fravær; han er en notorisk målscorer, og ham kunne schweizerne sagtens bruge imod et defensivt stærkt hjemmehold. 
Jeg har svært ved at se Astana tabe denne kamp, og endnu sværere ved at se Young Boys vinde den. 
Markedet ligger en del lavere end de 2,50 som vi her får hos Unibet, og jeg synes der er masser af værdi at komme efter. Det bliver et spil til 3 units herfra. 

Tippet onsdag 28 september 2016 - 19:08

Opdateret torsdag 29 september 2016 - 19:46