Eksperten:
MLSoccer
Dato:
lørdag 04 marts 2017 - 03:30
Kamp:
Portland Timbers - Minnesota United
Liga:
Major League Soccer
Udfald:
Over 3,5 kort
Resultat:
Tabt
Units:
3
Odds:
1,92
Chancevurdering:
57%
Spilbar ned til:
1,75
Betvalue:
109%
Bookmaker:
http://bit.ly/2iHsoIF

Portland Timbers og Minnesota United åbner i nat Major League Soccer-sæsonen Udeholdet spiller klubbens første kamp i den bedste amerikanske fodboldrække og vil være opsat på at komme godt fra start. Det kan give lidt ekstra tænding hos spillerne, der derfor kan trække et par ekstra kort til sig.

Chris Penso passer fløjten i kampen, og det er ikke en dommer, der er bange for at give kort. Sidste år uddelte han i snit 3,74 gule kort og 0,37 røde, når han dømte, og mon ikke han fortsætter den stil i år.

Jeg har en forventning om, at vi kommer til at se ekstra mange kort  i år - i hvert fald i starten af sæsonen. MLS-dommerne har nemlig fået fire ekstra punkter, som de især skal være opmærksomme på i år. Det fortalte formanden for den amerikanske dommerforening for nylig, og det plejer at betyde, at dommerne går lidt ekstra amok i starten af sæsonen.

I bund og grund tegner de fire punkter (der kan læses her: https://www.mlssoccer.com/post/2017/02/25/pros-peter-walton-reveals-four-new-points-emphasis-2017-mls-season) til flere kort. Spillere, der udviser tydelig utilfredshed med en kendelse - f.eks. ved udråd eller løftede arme - bliver straffet med advarsler.

Derudover har dommerne fået besked på at holde øje med spillere, der bevidst forsinker spillet ved at sparke bolden væk. Desuden skal dommer og fjerdedommer være mere opmærksom på spillere, der laver magne små frispark, der ikke i sig selv er til gult kort, men når man lægger dem sammen skal det give advarsel.

Min erfaring med MLS-dommerne siger, at dommerne normalt tager disse punkter meget bogstaveligt i starten af sæsonen. Og da tre af de fire punkter (til dels også det fjerde) direkte relaterer sig til advarsler, så forventer jeg en stigning i det i starten.

Når man samtidig lægger til, at Penso i snit tildeler over grænsen, og at Minnesota-mandskabet må forventes at være tændte fra start, så finder jeg fin værdi i, at der kommer mindst fire gule kort i nattens kamp.

Tippet fredag 03 marts 2017 - 20:25

Opdateret lørdag 16 december 2017 - 11:04