Eksperten:
Thomsen
Dato:
torsdag 23 november 2017 - 09:50
Kamp:
Newcastle Jets - Melbourne Victory
Liga:
A-League, Australien
Udfald:
Uafgjort
Resultat:
Tabt
Units:
2
Odds:
3,60
Chancevurdering:
29%
Spilbar ned til:
3,45
Betvalue:
104%
Bookmaker:
http://bit.ly/QewC8P

Det ligner på forhånd en tæt kamp, når Newcastle Jets tager imod Melbourne Victory på McDonald Jones Stadium torsdag formiddag dansk tid. Gæsterne jagter sæsonens anden sejr, efter at være kommet på sporet i sidste runde, mens hjemmeholdet skal forsøge at bevare topplaceringen efter en forrygende sæsonstart. 

Jeg ser værdi i pointdelingen til 3,60. 
Newcastle Jets er 4-2-1 for sæsonen, og måtte i sidste runde lide sæsonens første nederlag, da de besøgte de forsvarende mestre, og nykårede pokalmestre, fra Sydney FC. Det var et ærgerligt nederlag, der bl.a. kom på baggrund af en stor målmandsfejl af Jack Duncan, der serverede bolden for den brasilianske bomber Bobô. 
Jets har leveret et rigtigt positivt indtryk i sæsonen, og havde det ikke været fordi, at klubben må undvære den vigtige topscorer Roy O'Donovan i torsdagens kamp, så var mine penge nok sat på 1-tallet i stedet. Fraværet af O'Donovan er massivt. Både fordi han har scoret lige under halvdelen af alle holdets mål i sæsonen, men også fordi, at Jets ikke har en oplagt, kompetent afløser i truppen. Det bliver formentlig en lappeløsning med Andrew Nabbout helt fremme, og selvom han er en profil i ligaen, så er han ikke en targetman på samme måde som O'Donovan.

Samtidig har Jets haft svært ved at holde buret rent. Kun én gang i sæsonen er det lykkedes dem, men man har hidtil levet højt på den stærke offensiv og evnen til at score 2-3-4 mål pr. kamp. Uden O'Donovan ser dette svært ud.
Melbourne Victory fik en rigtig skidt sæsonstart, og fik først i sidste kamp, i Runde 7, sæsonens første sejr. Den kom i land ude imod et skadesplaget Perth-mandskab, der bl.a. havde en 16-årig i truppen, og man skal derfor måske ikke lægge for meget i dette. Inden kampen imod Perth stod Victory med fire uafgjorte resultater i træk - og to nederlag før det. 
Den australske storklub har ikke rigtigt kunne få enderne til at mødes i denne sæson, hvor der lukkes for mange mål ind - samtidig med, at man er for afhængig af Besart Berisha i front. Af samme grund har man også lidt i de kampe, hvor han ikke har været med, eller ikke har ramt formen. 
Hjemmeholdet er torsdag, som skrevet, uden Roy O'Donovan (angreb, 6 kampe/7 mål), mens også Jack Duncan (målmand, 7 kampe) må stå over. Herudover er langtidsskadede Ronald Vargas (midtbane, 3 kampe/0 mål) stadig ude.
Gæsterne kommer til Newcastle uden James Donachie (forsvar, 2 kampe/0 mål) og Mitch Austin (midtbane, 5 kampe/1 mål). Begge er skadede. Til gengæld får Victory igen Kosta Barbarouses i truppen efter han har været afsted med landsholdet.
Victory har spillet fire af syv kampe uafgjort i denne sæson, og har generelt ikke været prangende; slet ikke på udebane. De bør få det svært på McDonald Jones Stadium, hvor lykken dog kan ligge i fraværet af ligaens absolutte angrebsprofil i denne sæson.
1-1 eller 2-2 virker som oplagte resultater torsdag, og jeg forsøger to units på X'et.

Tippet onsdag 22 november 2017 - 14:58

Opdateret lørdag 16 december 2017 - 11:02