Eksperten:
Thomsen
Dato:
torsdag 10 maj 2018 - 17:00
Kamp:
Brøndby IF - Silkeborg IF
Liga:
DBU Pokal, Danmark
Udfald:
Årets Pokalfighter: Simon Tibbling
Resultat:
Tabt
Units:
3
Odds:
9,00
Chancevurdering:
12%
Spilbar ned til:
8,33
Betvalue:
108%
Bookmaker:
https://bit.ly/2uQ9SoE

Torsdag spilles årets finale i DBU Pokalen, og traditionen tro, vil der efter kampen blive uddelt en pris til "Årets Pokalfighter". Jeg har fidus til Simon Tibbling hos Brøndby, men desværre er jeg kommet lidt sent ind på dette spil, som har stået noget højere. 

Vi kan dog stadig få odds 9,00 på udfaldet, og alt taget i betragtning, så vurderer jeg, at der stadig er værdi tilbage i spillet.
Prisen uddeles til kampens spiller, og der er nogle ting, der går igen, når vinderen skal findes:
Pokalfighteren findes oftest hos vinderholdet
I dette årtusinde er prisen blevet uddelt 18 gange og i hele 15 af disse finaler har vi set en spiller hos vinderholdet blive udråbt som "Årets Pokalfighter".
Brøndby er gigantiske favoritter i torsdagens finale, hvor odds ligger omkring 1,20 for sejren. Det er der ikke meget at sige til, for Brøndby har været et par niveauer over de rødklædte modstandere i denne sæson, hvor Silkeborg er blevet besejret med henholdsvis 4-1 hjemme og 3-1 ude. Faktisk har Brøndby vundet de seneste 7 møder i træk med silkeborgenserne, og ikke tabt til dem i 11 kampe på stribe (10-1-0). 
Pokalfighteren er ofte en midtbanespiller
I 10 af de seneste 18 pokalfinaler har "Årets Pokalfighter" været fordelt således.
Målmænd: 2/18
Forsvarsspillere: 4/10
Midtbanespillere: 10/18
Angribere: 2/10 
Som prisens navn antyder er det altså ofte slidertyper, der napper prisen, og ikke nødvendigvis blot angribere, der afgører finalen med et mål. 
Simon Tibbling som Pokalfighter?
Simon Tibbling har vist sig som en kæmpe profil for Brøndby, siden han sidste sommer tegnede en 5-årig kontrakt med Brøndby. Svenskeren er ikke nødvendigvis den mest farvestrålende spiller, men han byder ind med flot spil, et fremragende overblik og et stort løbearbejde. Tibbling løber i snit på den gode side af 12 kilometer pr. 90 min. han spiller for Brøndby. Han har en meget professionel tilgang til jobbet som fodboldspiller og spiller for at vinde hver gag. 
Udover ovenstående, så taler det også til Tibblings fordel, at han formentlig får fuld spilletid i torsdagens finale. Midtbanespilleren er karantæneramt i mandagens vigtige Superligakamp imod FC Midtjylland, og i et tætpakket program, er det urealistisk, at Alexander Zorniger vil bruge udskiftning på ham fremfor blot at køre på i 90 min. med en spiller, der automatisk får mere end en uges hvil efterfølgende.
Udover Christian Nørgaard, som også er et godt bud på en pokalfighter, såfremt man forventer, at han får meget at lave i opgøret, er Tibbling den midtbanespiller hos Brøndby, der har holdt det højeste niveau i indeværende sæson. 
Selvom det er ærgerligt, at vi missede de vanvittige odds 15,00 som Danske Spil åbnede dette spil i, så er jeg ikke bleg for at smide 3 units efter Tibbling til et mindre odds. Startoddset var alt for højt, og blev da også forholdsvis hurtigt slashet. Nu er Danske Spil i 8,00, mens vi stadig kan få odds 9,00 hos Bet25.

Tippet onsdag 09 maj 2018 - 07:34

Opdateret torsdag 10 maj 2018 - 21:51