Eksperten:
Thomsen
Dato:
onsdag 22 august 2018 - 21:00
Kamp:
Ajax - Dynamo Kiev
Liga:
Champions League, UEFA
Udfald:
Matthijs de Ligt - scorer på hovedstød
Resultat:
Tabt
Units:
2
Odds:
25,00
Chancevurdering:
5%
Spilbar ned til:
20
Betvalue:
125%
Bookmaker:
https://bit.ly/1qv4wVY

Ajax Amsterdam og Dynamo Kiev mødes onsdag aften i det første af to opgør om en plads i Champions League-gruppespillet. Hollænderne er favoritter; både i aftenens kamp og til at tage det samlede avancement, og skal de leve op til den favoritværdighed, så skal der sikres et godt udgangspunkt i det første opgør hjemme på Johan Cruijff Arena. 

Hollænderne har mange stærke spillere i offensiven, hvor Klaas-Jan Huntelaar, Tadic, Ziyech og Neres står klar til at sparke bolden i kassen, men alligevel ligger mit fokus andetsteds. Jeg kigger på den meget talentfulde midterforsvarer Matthijs de Ligt, der trods sin unge alder, er blevet en bærende spiller på Ajax-mandskabet. 
I onsdagens kamp får vi odds 25,00 på, at 19-årige de Ligt finder vej til nettet via hovedstød, og det er et spil, som jeg finder ret interessant. 
De Ligt har kun været en del af Ajax' førstehold i halvanden sæson, men på denne korte tid, har han både givet bevis på sit eminente forsvarsspil, men også gjort sig bemærket som en offensiv trussel. Således har han på 46 ligakampe nettet 6 gange for holdet, mens han har lavet et enkelt mål i Champions League-kvalifikationen også. 
Det interessante er, at det primært er via hovedstød, efter standarder, at de Ligt leverer. Af de 7 mål, han sammenlagt har scoret, er de 5 sat ind med pandebrasken. Heraf har han lavet 2 med hovedet i denne sæson, hvor det både imod Heracles i ligaen, og imod Standard Liége i Champions League-kvalifikationen blev til scoring på hovedstød. 
Dynamo Kiev er ikke et hold, der skal undervurderes, men det er samtidig et mandskab, som Ajax bør avancere imod over to kampe. 
Det ukrainske mandskab er, imod hvad man ellers skulle tro, ikke et hold bestående af store østeuropæiske kæmper. Faktisk har de kun én spiller, der måler over 190 cm., og det er målmand Boyko. Samtlige defensivspillere er fra 189 cm. og nedefter. 
Samtidig giver Kiev en del hjørnespark væk, hvilket vi så i deres to opgør imod tjekkiske Slavia Prag i sidste kval-runde. Her vandt tjekkerne begge kampe ift. tilkæmpede hjørnepark - og dette vil formentlig blive endnu mere udtalt imod et offensivt anlagt hollandsk hjemmehold. 
Ajax er i besiddelse af Dusan Tadic og Hakim Ziyech, der slår nogle helt fantastiske indlæg, og med en formstærkt de Ligt med fremme ved alle standarder, bør der være muligheder her. 

Tippet onsdag 22 august 2018 - 09:03

Opdateret torsdag 23 august 2018 - 06:07