Eksperten:
Thomsen
Dato:
fredag 03 april 2015 - 20:30
Kamp:
Genk - Zulte-Waregem
Liga:
Jupiler Pro, Belgien
Udfald:
Genk + Begge hold scorer
Resultat:
Tabt
Units:
2
Odds:
3,65
Bookmaker:
http://bit.ly/1eSUnZK

Den regulære sæson er færdig i Belgien, hvor ligaen nu er delt ind i tre forskellige slutspil. De øverste seks kæmper om mesterskabet, de følgende otte om en Europa League-plads og de nederste to om nedrykning/overlevelse. Genk og Zulte-Waregem er i det midterste lag, og er kommet i gruppe sammen. Der er dog kvalitetsforskel på de to mandskaber, og aftenens kamp bør ende med en hjemmesejr.

Genk var milimeter fra at ende i mesterskabs-slutspillet. De endte á point med Charleroi på 6.-pladsen, som desværre for Genk kunne præstere en marginalt bedre målscore, og derfor tog den sidste billet i øverste lag. Hjemmeholdet, der har danske Brian Hamalainen på lønningslisten, er oftest fremragende hjemme på Cristal Arena, hvor aftenens kamp spilles. Her har de blot tabt to kampe i sæsonen hidtil, og de to nederlag var imod topholdene Anderlecht og Standard Liége. De er 5-1-1 her for de seneste syv kampe, hvoraf den ene kamp var imod netop dagens modstander fra Zulte-Waregem. 
Waregem endte i sidste sæson i toppen af ligaen, men har i denne slet ikke kunne leve op til den præstation. En sørgelig 12.-plads ud af 16 hold var, hvad det kunne blive til i den regulære sæson. Især defensiven har været en akilleshæl for holdet, og i de første 30 kampe af sæsonen er der lukket 56 mål ind. Det er tredjeflest for hele ligaen - og det er dobbelt så mange som dagens modstander fra Genk, der sammen med Club Brügge er det hold, der har lukket bedst af bagude. 
Zulte var for en måned siden på besøg på Cristal Arena, og måtte her rejse hjem med et nederlag. 3-2 tabte de og det forlængede deres elendige run. Klubben har ikke vundet en eneste af deres seneste ni betydende kampe, og har i denne periode lukket hele 23 mål ind. Til deres forsvar skal det dog siges, at de som oftest selv formår at komme på tavlen også. Rent faktisk er de kun fået fra banen uden selv at score én gang siden september måned. Dette var en 0-0-kamp imod Anderlecht. I de øvrige 23 kampe (alle turneringer) i denne periode har de tegnet sig for mindst ét mål. 
Genk har vundet to af de seneste tre hjemmekampe imod Zulte (5-2 og 3-2), og som de to holds form er i øjeblikket, så kunne det sagtens ligne at den statistik udbygges. Forventer dog på ingen måde, at Zulte-Waregem overgiver sig så nemt, og udbygger derfor spillet fra det rene 1-tal til et spil, der involverer Genk-sejr OG begge hold på tavlen. 

Tippet fredag 03 april 2015 - 12:01

Opdateret torsdag 21 maj 2015 - 21:58