Eksperten: Steffen Dam
Dato: Onsdag d. 27/05-2020, 18:30
Sportsgren: Fodbold
Kamp: RB Leipzig - Hertha Berlin
Liga: Tyskland, 1. Bundesliga
Udfald: Over 2,5 mål
Units: 2
Odds: 1.45
Chancevurdering: 72%
Spilbar ned til: 1.39
Betvalue: 104%
Bookmaker: http://bit.ly/2gDejuH
Resultat: VUNDET

Det er godt nok svært at se, hvordan denne kamp ikke skal ende med mange mål. RB Leipzig går op i et meget højt pres, selv når de er kommet foran, og de havde chancer til mange flere scoringer. Ser vi på ”expected goals” for kampen, endte det med 4,94 i alt - hvor det dog retfærdigvis skal siges, at RB Leipzig stod for stort set alle sammen selv i en meget ensidig affære.

Runden inden skabte man også rigeligt med chancer til at slå Freiburg, men måtte nøjes med en enkelt scoring. Heller ikke i den kamp gav man de store chancer væk, men hverken Freiburg eller Mainz har de samme offensive kvaliteter som Hertha Berlin. I hvert fald ikke siden Berlin-klubben fik Bruno Labbadia som træner. Siden da har man været som forvandlede.

To kampe er begge vundet med samlet 7-0 siden corona-pausen, og man bemærker, at holdet er begyndt at markant mere direkte og køre omstillingerne, selv når man er kommet foran. Specielt mod Hoffenheim i den første kamp siden pausen gav man flere store chancer væk, og et samlet ”expected goals” på 4,54 fra den kamp vidner om hvilket chanceorgie, man var vidne til.

I derbyet mod Union Berlin skabte man også mange chancer. Man gav så modsat ikke voldsomt meget væk, men at sammenligne oprykkerne med RB Leipzig rent offensivt giver heller ikke ret meget mening. Et matchup mellem to hold, som gerne vil spille hurtigt og direkte, når de erobrer bolden, og samtidig presser højt, ligner i den grad et matchup med mange mål.

Kigger vi på de to holds grundstats i forhold til ”over/under”, peger de også i retning af mange mål. RB Leipzig er gået over denne mållinje 19 ud af 27 gange (eller 70 procent af gangene), mens det er endnu mere udpræget for Hertha Berlin med 21 ud af 27 kampe med mere end to mål. Den omvendte kamp endte da også med en RB Leipzig-sejr på 4-2.

I forhold til seneste kamp må værterne formentlig undvære Konrad Laimer, efter han udgik i første halvleg mod Mainz, mens Hertha Berlin umiddelbart kan komme med samme hold, som vandt sikkert over Union Berlin.

Man kan selvfølgelig indvende, at oddset ikke er alverden på minimum tre mål i denne kamp, men ud fra hvordan de to hold har spillet siden corona-pausen og hvordan de spiller generelt set, skal vi også højt op i procenterne for at finde den korrekte sandsynlighed for mindst tre scoringer.

Tippet 24/05-2020, 22:08
Opdateret 27/05-2020, 22:25