Tipster: Steffen Dam
Date: Lørdag d. 12/12-2020, 18:30
Sport: Fodbold
Event: Manchester United - Manchester City
League: England, Premier League
Bet: Under 2,5 mål
Units: 3
Odds: 2.32
Chance assessment: 46%
Correct odds: 2.17
Betvalue: 107%
Bookmaker: https://bit.ly/3Jf8a4J
Result: VUNDET

Der bør være fin værdi i et spil på få mål i derbyet i Manchester i dag. Nok er det to hold med masser af offensiv kvalitet, men Manchester City har ikke været ret målrige på det seneste, og selv om det modsatte har været tilfældet for Manchester United, snyder tallene lidt for dem. Kun mod West Ham gav man mange chancer væk - i de fem kampe før det opgør har man ikke givet mere end 0,50 "expected goals" i nogle af kampene og imponerende nok nul store chancer væk - trods modstandere som Everton, Chelsea og Arsenal.

Det var selvfølgelig bekymrende, at man gav fire store chancer væk mod West Ham (selv om to af dem var efter dødbolde), men dette bør blive en helt anderledes kamp, så mere bekymrende er det trods alt heller ikke. Det vil overraske meget, hvis ikke Manchester United kommer med et defensivt udgangspunkt for så at satse på omstillinger, og faktisk vandt man tre af de fire indbyrdes opgør i sidste sæson, hvis vi inkluderer League Cup.

To af de fire kampe gik under denne mållijne, og selv om det selvfølgelig skal med, at de alle fire var før corona og dermed med tilskuere, skal det alligevel nævnes. Manchester City har endnu ikke fået gang i den målmaskine, som holdet normalt er, men til gengæld er man meget solide defensivt. I åbent spil har man kun mod Tottenham giver over 0,5 "expected goals" væk i samme kamp - og dengang var man kun marginalt over med 0,76, selv om man i perioden også har mødt Liverpool.

Den øgede mængde straffespark siden VAR's indførelse taler nærmest per definition imod spillet. Men ellers er det svært at finde de store argumenter imod spil på få mål - i de seneste seks indbyrdes møder i Premier League på Old Trafford er vi gået under denne mållinje fire gange. Formentlig er Manchester United uden Edinson Cavani, og det er i hvert fald udmærket for spillet, for mod Southampton viste han ellers, at han nærmer sig storformen. Ellers er der ikke det store at berette på trupnytfronten. 

Tippet 12/12-2020, 12:18
Opdateret 12/12-2020, 21:59