Eksperten: Jens Boye
Dato: Søndag d. 25/04-2021, 21:00
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Lyon - Lille
Liga: Frankrig, Ligue 1
Udfald: Lille (asian handicap +0,25)
Units: 4
Odds: 2.02
Chancevurdering: 52%
Spilbar ned til: 1.92
Betvalue: 105%
Bookmaker: http://bit.ly/QewC8P
Resultat: VUNDET

Chancevurdering for 1X2: 40-30-30. Det giver en betvalue på 105,9 for dette asian handicap-spil der hos Bet365 hedder ”0.0, +0.5”. Fuldt odds (2,02) ved udesejr; odds 1,51 ved uafgjort.

Spilbart ned til odds 1,9. 1,98 fås hos NordicBet, 1,96 hos Unibet, 888Sport, MrGreeen, LeoVegas.


Spændende brag mellem nr 4 og nr 1 (tre point skiller dem). Begge har brug for sejren, men Lyon mest, og det passer Lilles kontraspil glimrende. Det udestærke førerhold er desuden styrket i forhold til seneste runde og kan meget vel udnytte at Lyon har et onsdags-pokalnederlag i ben og hoveder.

Lille er ubesejret på Groupama siden Lyon indviede det nye stadion i 2017: tre sejre og een uafgjort. Dertil kommer at Les Dogue er stærke på udebane i denne sæson; kun eet nederlag i 16 kampe.

Formen er ikke fantastisk: to heldige sejre over PSG og Metz (begge på udebane) samt uafgjort hjemme mod Montpellier. Her havde Lille flest chancer, men ikke så mange som det burde være blevet til mod et temmelig svagt forsvar. Desværre blev den kreative midtbanemand Sanches skadet kort før opgøret, og han var savnet.

Men nu skulle han være tilbage; han er i hvert fald tilbage i normal træning, og medmindre han får et tilbageslag fredag/lørdag, er han nok med fra start søndag. Det er angriber/topscorer David nok også. Efter en skade pådraget mod PSG 3/4 var han tilbage mod Montpellier, men træner Galtier valgte at være forsigtig og lod ham starte ude. Det sker næppe denne gang. Dels fordi Weah, der startede inde i stedet for ham, nu er skadestvivlsom. Dels fordi David er bedre – og han var i hopla mod PSG. Nu kan han få lov at starte ved siden af idealmakkeren, store og erfarne Yilmaz (startede ude mod PSG pga træthed). Tyrkeren der plejer at score på de chancer han fik mod Montpellier...

Lyon har egl vist bedre form på det seneste – uheldig uafgjort i Lens samt fortjente sejre over Angers og Nantes (efter en god første halvleg, var Les Gones dog på hælene i 2H mod bretonerne). Men i onsdags, i pokalkvartfinalen, kneb det hjemme mod Monaco der vandt 0-2. Lyon var bedst i 1H, men ringest i 2H, både før og efter rødt kort (og straffe) reelt afgjorde opgøret. Les Gones brugte meget tid på at brokke sig over dommeren, og fx Depay og Paqueta var meget frustrerede. Det var træner Garcia også. Han fik rødt ligesom midterforsvarsafløser Diomandé, og de mangler altså mod Lille.

En række spillere blev dog startsparet onsdag: målmand Lopes, midterforsvarer Denayer, midtbanefolk Guimaraes og Aouar (disse to har dog ikke været idealstartere på det seneste) samt angriberne Ekambi og Slimani. Så Lyon kan stille – og nok også spille – stærkere end onsdag. Men kampen kan sidde i ben og hoveder på Depay & andre. Det kan gøre den ellers formidable offensive lidt mindre farlig.

Bemærk at højrekant Kadewere nok stadig mangler. Han har misset de seneste kampe, og Ekambi (normalt venstrekant) har ikke været en særligt god afløser i den side. Det har til gengæld givet Lyon mulighed for at bruge Depay til venstre og Slimani som centreforward. Det kan være dødbringende. Lille har dog rækkens bedste forsvar (bl.a., men ikke kun, pga en klassekeeper i Maignan).

Tippet 22/04-2021, 16:19
Opdateret 26/04-2021, 05:49