Eksperten: Steffen Dam
Dato: Fredag d. 11/06-2021, 21:00
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Nordmakedonien - Turneringsspecial
Liga: EM
Udfald: Går videre fra gruppen - JA
Units: 3
Odds: 3.50
Chancevurdering: 31%
Spilbar ned til: 3.23
Betvalue: 109%
Bookmaker: http://bit.ly/QewC8P
Resultat: TABT

Nordmakedonien er i sagens natur ikke noget stort hold, men det er alligevel en overraskende pæn betaling, man får på, at de går videre fra gruppe C. Det er langt fra den stærkeste gruppe, som holdet er kommet i, og derfor er det langt fra umuligt, at de kan snige sig videre.

I puljen finder vi Østrig, Ukraine og Holland. Man må næsten gå ud fra, at Holland går videre som en af de to øverste hold, og så er det så mellem de tre andre lande at fordele de to pladser. Starter vi med Nordmakedonien, så kom de med til slutrunden via den nederste gruppe i Nations League.

Derfor kan man også med rette stille spørgsmålstegn ved holdets berettigelse her, men skulle man være i tvivl om den, så chokerede de en hel fodboldverden ved at slå Tyskland på udebane i VM-kvalifikationen tilbage i marts måned og større tyveri var den sejr trods alt heller ikke.

Holdets mest navnkundige spillere er Ezgjan Alioski - spiller fast for Leeds i Premier League - men mange af de øvrige spillere spiller er på nogenlunde hæderlige adresser og så har man masser af rutine i ikonet Goran Pandev. De skal dog undgå skader og karantæner, for forskellen i kvalitet til de næstbedste i truppen er stor.

Første modstander er Østrig. De har på ingen måde imponeret i 2021 med kun én sejr i fem kampe, og den kom mod Færøerne i en kamp, hvor man endda var bagud - og helt dårligt var det mod Danmark, hvor man hjemme blev ydmyget 0-4. I den sidste testkamp blev det til en unispirerende nulløsning mod Slovakiet.

Der kom lidt liv i Østrig-offensiven, da Marko Arnautovic kom ind i den kamp, men spørgsmålet er hvor langt fysikken rækker for ham, og selv om man har masser af Bundesliga-erfaring med David Alaba i spidsen, peger deres seneste præstationer mere i retning af fiasko end triumf.

Ukraine har heller ikke været fantastiske post covid. De røg ud af Nations League efter de ikke kunne stille op i Schweiz på grund af Covid-restriktioner, og nok ser sejren over Spanien imponerende ud på papiret, men det var en sejr af den meget heldige slags. 

Dette år startede ud med en imponerende 1-1 kamp ude mod Frankrig, som så blev fulgt op med to gange uafgjort hjemme mod Kasakhstan og Finland i VM-kvalifikationen, så selv om man leverede meget flot i selve kvalifikationen til EM, kan man ikke bruge det til alverden, da de kampe er to år gamle.

Dertil kommer skader til Viktor Kovalenko og Yevhen Konoplyanka som begge sender dem ud af EM, og selv om det ikke er de mest vigtige spillere på holdet, går det ud over bredden. I forhold til dette væddemål er det dog interessant, at de havde så store problemer med både Finland og Kasakhstan, for det er hold på niveau med det nordmakedonske - sidstnævnte endda noget dårligere.

Endelig skal det med, at de fire bedste treere også går videre, så er vi heldige, vil tre point til Nordmakedonien være nok til at sikre dette væddemål. Som nævnt er der langt fra tale om noget sikkert spil, for det er et af slutrundens mest undertippede hold, vi her skal ud på, men prisen virker ganske enkelt for høj på, at de sniger sig videre til knockout-fasen. 

Tippet 09/06-2021, 16:44
Opdateret 22/06-2021, 20:56