Eksperten: Birdman
Dato: Søndag d. 16/06-2019, 20:00
Kamp: Tejay Van Garderen - Dylan Teuns
Liga: Critérium du Dauphiné - Samlet klassement
Udfald: Dylan Teuns
Units: 4
Odds: 2.20
Chancevurdering: 51%
Spilbar ned til: 1.96
Betvalue: 112%
Bookmaker: http://bit.ly/QewC8P
Resultat: TABT

Det store cykel cirkus er efter 3 uger i Italien, nu vendt mod Frankrig, hvor årets helt store højdepunkt, Tour de France, snart skal køres. Inden det skal rytterne vanen tro, køre hvad mange referere til som optaktsløbet til den store grand tour i July.  Nemlig  Critérium du Dauphiné. Mange danskere er bekendt med dette løb, da Jacob Fuglsang, en anelse heldigt, stod som sejrs herre af dette løb tilbage i 2017. Det er et løb hvor mange af de helt store Tour de France navne deltager i og ofte er vinderen af dette løb også udnævnt som forhåndsfavorit til Tour de France. 

1. etape
Løbet starter ud med en første etape, som ud fra profilen er svær at forudse. Det er en etape, hvor at sprinterne har en chance for at køre om sejren, men et udbrud kunne også meget vel stikke af med sejren.  Etapen indeholder en kategori 1 stigning, som ligger tæt på start og 2 kategori 2 stigninger, som ligger i slutningen af løbet. 

2. etape
Det ligner på profilen en dag, som kan blive rigtig interessant. Det går op og ned hele dagen, men uden de helt lange stigninger. Det er dage, som disse der kan overraske og det er en dårlig dag ikke at være klar, når der bliver åbnet op. Det er en etape der er alt for hård for sprinterne, så det ligner mere en dag, hvor at dem med ambitioner i det samlede klassement skal ud og forsøge sig. Den relativ flade finale gør at vinderen måske skal findes blandt de ryttere, som besidder en hurtig spurt, men som samtidig kan overleve det hårde terræn. 

3. etape
Den første etape, hvor sprinterne med stor sikkerhed kommer til at køre om sejren.

4. etape
Den 26 kilometer lange enkeltstart, som byder på en mindre eksplosiv stigning midtvejs på ruten. 

5. etape
Sidste chance for sprinterne til at levere et resultat.

6. etape
En forholdvis let start på denne etape, efterfulgt af nogle mindre stigninger midtvejs i løbet. De 229 kilometer vil dog kunne bruge energien på rytterne, inden de skal op over finale stigningen, som er en 8 kilometer lang stigning, som i gennemsnit stiger med 5,6%. Efter toppen går kapløbet nedad mod mål, hvor der venter rytterne en svær nedkørsel.

7. etape
Gårsdagens forret til weekendens hovedretter. Det bliver nemlig 2 hårde dage i bjergene der nu er i vente for rytterne og de sidste slag skal slås.  Efter den lange etape, så er vi her helt modsat med kun 133 kilometer. Det ligger op til en eksplosiv etape og de rytter som har mistet tid på de foregående etaper kan være fristet til at starte løbet tidligt på den korte etape. Rytterne skal køre 3 kategori 1 stigninger og slutte af på toppen af 19 kilometer ondskab udenfor kategori. 

8. etape
Er en rute, hvor arrangørerne eksperimentere en anelse. Det er en etape på kun 113 kilometer, men rytterne skal alligevel nå at klatre hele 3000 højdemeter. Det kan blive en monster etape, hvor de eksplosive klatre kommer til at klare sig bedst. 

Van Garderen vs. Teuns
Her har vi 2 ryttere, som næppe kommer til at køre med om podiet, men hvor en top 10 placering vil være et flot resultat. Van Garderen har den gode enkeltstart og vil med stor sandsynlighed lægge tid til Teuns på den etape. På trods af at Teuns i år faktisk har kørt nogle gode og fornuftige enkeltstarter. Det er i det kuperede terræn jeg sætter min penge på at Teuns er den stærkeste af de to. Han er blevet en ganske habil klatre og jeg vil forvente at han kommer til at klatre bedre end Tajay, som på de seneste år har vist sig svagere og svagere, når det går op ad. De sidste 2 etaper passer også den mere eksplosive Teuns meget bedre end Tejay. 

Jeg har Teuns som værende svag favorit i denne duel. 

Tippet 08/06-2019, 20:03
Opdateret 16/06-2019, 16:40