Eksperten: Bateman
Dato: Søndag d. 08/09-2019, 19:00
Sportsgren: Amerikansk Fodbold
Kamp: Carolina Panthers - Los Angeles Rams
Liga: NFL
Udfald: Panthers +2,5
Units: 3
Odds: 1.95
Chancevurdering: 54%
Spilbar ned til: 1.85
Betvalue: 105%
Bookmaker: http://bit.ly/1Mr7vay
Resultat: TABT

Carolina Panthers tager hjemme imod Los Angeles Rams til et opgør, hvor jeg finder værdi i Panthers +2,5 til 1,95 hos Betsafe/Nordicbet eller Bwin. Alternativt 1,94 hos Kambi-bookmakerne. 


Hvorfor værdi?: 

+ Los Angeles Rams falder i den kategori, som jeg personligt leder efter at ”fade” i de rigtige situationer i løbet af sæsonen, imens Carolina Panthers er et hold, som sagtens kan overraske og præstere over forventning. For at uddybe dette, så skal Rams placeres solidt i Top 5 af NFL-hold – måske endda som det bedste – hvorfor du sjældent kan finde en edge i at spille på dem imod handicappet, da deres styrker er så velkendte. 

+ Der er usikkerhed omkring Panthers’ quarterback Cam Newton, da han i løbet af Pre-season udgik med en skade i foden under en kamp. Jeg ser dog ikke nogen grund til bekymring, og jeg forventer, at der i op imod kampstart vil komme nyheder frem om, at han er 100% klar til denne kamp. 

+ Det er en svær udebanetur for Rams, der skal rejse fra kyst-til-kyst og tilmed spille denne kamp kl. 13 i Carolinas tidszone, hvilket svarer til kl. 10 i Los Angeles. Det er svært at sige, i hvilket omfang det påvirker styrkeforholdet til dette opgør, men det bør i hvert fald regnes som en ulempe for Rams. 

+ Rams har mistet et par nøglespillere i off-season i Ndamokung Suh på den defensive linje, samt Roger Saffold på den offensive linje, imens Panthers ser stærkere ud med især tilgangen af Gerald McCoy til den defensive linje.

+ Forskellen på Rams’ præstationer på hjemmebane og udebane var markant i sidste sæson og kunne specielt ses hos quarterbacken, Jared Goff, der præsterede således hjemme/ude: 


Hjemme: 2737 yards / 68,3 completion % / 22 TDs-3 INTs

Ude: 1951 yards / 60,9 completion % / 10 TDs-9 INTs 


At der er forskel på præstationerne hjemme/ude er naturligt, men i dette tilfælde er det alligevel så markant, at det skal trække ned for Rams. 

+ Ifølge analyse-siden FiveThirtyEight, og deres ELO-rating, bør Rams blot være -0,5-favoritter til dette opgør. Jeg har også set et par andre modeller, der vurderer opgøret som helt lige med en linje på +0.   


Hold øje med: 

- Linjen har rykket sig fra +3 til +2,5, hvilket er en markant ændring, da 3 er et af de væsentlige nøgletal i NFL, som kampe ofte afgøres med. Det havde været bedre at fange Panthers +3 tidligere på ugen, hvorfor dette er et mindre spil til 3 units. 

- Selvom jeg ikke har bekymring omkring fodskaden til Cam Newton, så er der stadig et spørgsmålstegn ved en skulderskade fra sidste sæson. 

- Panthers skal allerede spille igen torsdag, hvilket givetvis ikke har den helt store betydning, men bør være i baghovedet på trænerstaben, hvis der opstår skader undervejs. 


Overordnet set, så er Panthers en smule undervurderet i dette opgør imod et Rams-hold, der under de rette omstændigheder bør ”fades”. Det mener jeg er tilfældet her, og spiller derfor Panthers +2,5 til 1,95 for 3 units.  


Tippet 04/09-2019, 16:00
Opdateret 08/09-2019, 22:23