Eksperten: Bateman
Dato: Søndag d. 12/01-2020, 21:05
Sportsgren: Amerikansk Fodbold
Kamp: Kansas City Chiefs - Houston Texans
Liga: NFL
Udfald: Under 52,5 point
Units: 4
Odds: 1.79
Chancevurdering: 59%
Spilbar ned til: 1.69
Betvalue: 106%
Bookmaker: http://bit.ly/2kLyar7
Resultat: TABT

Kansas City Chiefs tager hjemme imod Houston Texans til et opgør, hvor jeg finder værdi i Under 52,5 point til 1,79 hos 888sport eller andre Kambi-bookmakere. Alternativt 1,77 hos Bethard eller 1,75 hos Danske Spil. Normalt vil jeg anbefale at spille på den overordnede linje (51,0), men her kan der findes lidt overskydende værdi sammenlignet med den indflydelsesrige bookmaker, Pinnacle, der har 1,74 på Under 52,5 point.   


Hvorfor værdi?: 

+ Denne total har allerede udviklet sig en hel del siden det blev kendt, at Chiefs og Texans skulle mødes. Flere bookmakere åbnede i Over/Under 46,5 og blev hurtigt spillet op i 50,0 / 50,5. Den har nu nået et niveau i 51,0, som jeg mener er en smule for højt, og jeg forventer, at den vil presses nedad igen frem mod kampstart. 

+ Chiefs og Texans har allerede mødt hinanden én gang i år, hvor det blev til en 31-24 sejr til Texans. Det taler umiddelbart ikke for et spil på Under 52 /51,5/ 51 point, men i NFL har de defensive enheder typisk en fordel i de omvendte opgør, da de i dette opgør vil have meget bedre muligheder for at forberede sig ud fra det de så i første opgør fra modstanderens offensiv. 

+ Houston Texans har bestemt ikke imponeret defensivt i denne sæson. De er eksempelvis rangeret som nr. 27 ud af de 32 NFL-hold hos Footballoutsiders i deres DVOA-rangering – imens Chiefs’ offensiv er nr. 4. Defensiven har dog fået et enormt boost af, at deres store stjerne, J.J. Watt vendte tilbage fra skade i sidste uge. Han var stadigvæk ikke på 100% styrke, hvorfor han ikke var inde på alle de defensive spil, men når han var, så gjorde han en stor forskel og med en ekstra uge med hvile, så bør han kunne skrue op for spilletiden i dette opgør. Hvis Texans skal stoppe Patrick Mahomes og Chiefs-offensiven, så er det afgørende, at de kan genere pres og mindske den tid, som Mahomes får i lommen. ESPN har ud fra deres Pass Rush Win Rate-stat påvist, at Texans med JJ Watt på banen rangerede som nr. 16 i ligaen, imens de var nr. 31 uden (44% PBWR i uge 1-8 af sæsonen m. Watt og 25% PBWR i uge 9-17 u. Watt). 

+ Chiefs’ defensiv har forbedret sig markant i anden halvdel af sæsonen og bør regnes som en af de bedste defensive enheder i ligaen. Efter deres bye-week i Uge 12 afsluttede de sæsonen med at tillade henholdsvis 9, 16, 3,3 og 21 point, hvilket gav et gennemsnit på 10,4 point pr. kamp. Det har også betydet, at de per DVOA op til dette opgør er rangeret som nr. 9 i ligaen, hvilket svarer nogenlunde til Buffalo Bills, som Texans’ offensiv i sidste uge havde store problemer med i størstedelen af kampen. 


Hold øje med: 

- Texans får formentlig et boost offensivt af, at deres Wide Receiver, Will Fuller, bliver klar. Det giver større muligheder for at kaste dybt og derved også mere plads og fleksibilitet til deres stjernereceiver, DeAndre Hopkins. Herudover led Chiefs’ defensiv et ærgerligt tab, da deres rookie-safety Juan Thornhill blev skadet i Uge 17 og er ude af dette opgør. 

- Chiefs’ Head Coach, Andy Reid, er måske ligaens bedste offensive træner. Igennem hele sin karriere har Reid været utroligt skarp, når har han haft en bye-week og deraf ekstra forberedelsestid. Imod et til tider tvivlsomt Texans-forsvar, så skal det trække ned i forhold til dette spil. 


Overordnet set, så forventer jeg, at denne linje vil flytte sig nedad op mod kampstart og at der ligger fin værdi i, at tage spil nu på de fleste Under-linjer. 


Tippet 08/01-2020, 16:42
Opdateret 13/01-2020, 00:23