Eksperten: Bateman
Dato: Søndag d. 09/02-2020, 23:00
Sportsgren: Amerikansk Fodbold
Kamp: Dallas Renegades - St. Louis BattleHawks
Liga: XFL
Udfald: Over 51,5 point
Units: 3
Odds: 1.91
Chancevurdering: 55%
Spilbar ned til: 1.82
Betvalue: 105%
Bookmaker: http://bit.ly/2kLyar7
Resultat: TABT

Dallas Renegades møder hjemme St. Louis BattleHawks i det nye XFL - en konkurrerende liga til NFL. 888sport, og andre Kambi-bookmakere, har 1,91 på Over 51,5 point, og det er fin værdi i min bog. Bet365 med 1,90. 


Hvorfor værdi?: 
+ XFL har ikke ændret på de grundlæggende principper ved amerikansk fodbold, men har lavet nogle regelændringer, der prioriterer offensivt fodbold, og det er ikke fuldt ud reflekteret i markedet endnu. 

+ Blandt andet giver XFL bedre muligheder for en fordelagtig startposition af de offensive drives ved ændrede regler på kickoffs og punts - der gives bedre muligheder for et return på kickoffs, imens et touchback rykker bolden til 35-yard linjen, i modsætning til NFL, hvor bolden rykkes til 25-yard linjen.
Derudover tillades kommunikation før hvert spil til alle offensive "skill-players", som omfatter quarterback, runningback, wide receivers og tight ends - det giver bedre muligheder for de offensive koordinatorer til at designe og vejlede de forskellige nuancer af deres spilkald.

+ Herudover skal der efter hvert touchdown vælges mellem ekstrapoint på 1,2 eller 3, hvilket giver bedre mulighed for, at der kan laves et comeback sent i kampen - hvilket ydermere forstærkes af, at uret stoppes i de sidste to minutter af 1.- og 2. halvleg efter hvert spil. 

+ Alle disse regelændringer gør, at de offensive enheder skal flytte bolden færre yards, og at der per kamp vil komme en del flere spil, end i en NFL-kamp. Det forventes, at der kommer 140-160 offensive spil pr. kamp, og selvom de ikke forventes at flytte bolden lige så effektivt som NFL-holdene, så skal der ikke meget til, før de kan gå over 51,5 point. I NFL flytter de offensive enheder i snit bolden med 5,5 yards pr spil - antages det at XFL-holdene er en smule ringere og kun opnår 5,0 yards pr. spil, så vil de stadigvæk producere omkring 750-800 yards pr. kamp. Med bedre startposition for hvert drive, så bør dette give gode muligheder for en pointrig kamp. + Efter at have åbnet i 51,5 har den indflydelsesrige bookmaker, Pinnacle, rykket ned i 1,769 for dette spil. Det virker til, at Kambi og Bet365 er langsommere til at justere, og det kan udnyttes her.


Hold øje med: 
- Som sagt er niveauet langt fra det, der kan ses i NFL. Det bedste sammenligningsgrundlag vil nok være Pre-season kampe i NFL, eller også den lignende AAF-liga, som blev forsøgt lanceret som udviklingsliga til NFL sidste forår. Kampe på dette niveau har typisk kun pointtotaler omkring 33-40 point. Det virker dog til, at XFL kender sine begrænsninger og har designet en regelbog, der skal give flere point. 

Overordnet set, så er det svært at spå om, hvordan kampene i denne nye liga kommer til at forløbe. Regelbogen er dog gearet til underholdende og pointrigt spil, og det undervurderes en smule på denne linje. Pinnacle, Bethard, SBObet m.fl. har justeret nedad, og ved at fange 1,91-1,90 her, så kan der findes fin værdi. 

Tippet 08/02-2020, 12:59
Opdateret 10/02-2020, 02:06