Eksperten: Bateman
Dato: Søndag d. 01/03-2020, 18:00
Sportsgren: Fodbold
Kamp: FC København - AaB
Liga: Superligaen
Udfald: AaB +0,75 Asian
Units: 4
Odds: 1.81
Chancevurdering: 59%
Spilbar ned til: 1.69
Betvalue: 107%
Bookmaker: http://bit.ly/QewC8P
Resultat: HALV TABT

FCK tager hjemme imod AaB til et opgør, hvor jeg finder værdi i et spil på AaB +0,75 Asian til 1,81 hos Bet365 eller Kambi-bookmakerne. 

+0,75 er en kombination af +0,5 og +1,0. Ved AaB-sejr eller X fås fuld gevinst, imens et nederlag på præcist ét mål giver halvdelen af indsatsen tilbage. Kun ved AaB-nederlag på to eller flere mål tabes spillet helt. 


Hvorfor værdi?:

  • FCK skal til Glasgow torsdag aften og med en trup, der er hårdt ramt af skader og manglende kontinuitet, så skal det være en ulempe at skulle i kamp mod et udhvilet og formstærkt AaB-mandskab under 72-timer herefter. Statistikken for FCK i kampe efter Europa League hedder i denne sæson 4-2-3 med en målscore på 13-13. De har dog ikke været heldige med kampprogrammet, da de har mødt både FC Midtjylland og Brøndby to gange efter en Europa League-kamp, imens de også har haft en udekamp mod AaB, som de tabte 0-1.

  • AaB underpræsterede en smule i efteråret, hvilket i høj grad skyldtes, at Lucas Andersen og Tom Van Weert manglede i flere kampe. Det ligner at de begge er tæt på 100% igen, og det vidner de fem mål mod Silkeborg og Brøndby også om. Vigtigheden af Lucas Andersen kunne tydeligt ses på de tre kampe, han missede i efteråret. Her blev det således til 0-3, 1-2 og 0-3-nederlag til AGF, Nordsjælland og Randers, som AaB ellers burde spille lige op med.

  • For at dække -0,75 skal FCK mindst score 2-3 gange, og det har jeg svært ved at se, med de præstationer de har leveret i starten af foråret med blot 2 mål i 3 kampe – som endda kan blive til 2 mål i 4 kampe, hvis den sidste træningskamp mod AGF tælles med. Det skal siges at deres offensive output senest mod Silkeborg var fint (2,12 xG pr. TapInFodbold), men det er dog ikke ekstraordinært mod et Silkeborg-hold, der i snit tillader 2,20 xG imod sig pr. kamp.

  • Over hele sæsonen har TapInFodbold endda AaB som et bedre hold end FCK i deres Expected Points-tabel. Over 21 spillerunder har FCK fået +13,1 point over forventning, og ”burde” være nr. 5 i tabellen bag AaB, der ”burde” være nr. 3. En del af forklaringen på at FCK præsterer over evne her er selvfølgelig, at de har spillere, der skal afslutte bedre end gennemsnittet, imens de også er stærkt besat på målmandspositionen, men den overordnede konklusion skal stadig være, at deres start på forårssæsonen ikke er en afvigelse, men nærmere et tegn på "regression to the mean".

  • AaB får Kasper Kusk tilbage fra karantæne, imens det sagtens kan tænkes, at FCK enten ryger i ekstra spilletid i Glasgow, og dermed påvirkes endnu mere i deres restitution, eller pådrager sig flere skadesproblemer. 


Hold øje med:

- FCK er suveræne på hjemmebane, hvor 0-1 nederlaget til Malmø i december er eneste svipser. For hele sæsonen lyder hjemmestatistikken på 15-4-1. 

- Set på tidligere opgør, så er det allerede indregnet i prisen, at FCK ikke præsterer på deres topniveau lige nu. Senest de mødtes i Parken gav FCK blot 1,50, imens AaB i et sammenligneligt opgør mod FC Midtjylland gav 2,05 på +0,75-linjen. Den seneste hjemmekamp for FCK mod Brøndby stod FCK dog helt oppe i 2,10 for en sejr, hvor de også havde en torsdags-kamp i Europa League. Styrkeforholdet lige nu mellem FCK og AaB bør i min optik ligge tæt på samme niveau, som FCK-Brøndby gjorde dengang. 

- Det kan sagtens tænkes at Viktor Fischer bliver klar til dette opgør. D. 12. februar meldte FCK, at Fischers skade ville vare ”et par uger”, så hvis den melding holder, så kan han være klar igen til denne kamp, hvilket bør påvirke prisen. 


Overordnet set, så har jeg AaB tæt på FCK i deres indbyrdes styrkeforhold lige nu. Med en skadesplaget trup, så bør det tilmed være et dårligt spot for FCK at spille i Glasgow torsdag aften, når de indtil videre i sæsonen har haft deres største udfald efter netop disse Europa League-kampe. 


Tippet 25/02-2020, 18:05
Opdateret 01/03-2020, 19:54