Eksperten: Jens Boye
Dato: Mandag d. 01/06-2020, 20:30
Sportsgren: Fodbold
Kamp: FC Köln - Leipzig
Liga: Bundesliga
Udfald: Over 2,5 mål
Units: 2
Odds: 1.45
Chancevurdering: 70%
Spilbar ned til: 1.43
Betvalue: 102%
Bookmaker: Danske Spil
Resultat: VUNDET

1,44 hos Bet365, Unibet, bwin

To hold der gerne vil fremad. Köln spiller direkte med fokus på tekniske Uth og bomstærke Cordoba. Leipzig er en maskine der normalt bliver ved og ved (selv hvis foran) med hurtige, konstruktive pasninger indtil fodrappe Werner & Co kommer til afslutning.

Mod mange mål taler det tætte kampprogram siden Corona-pausen, og at begge hold havde en hård midtugerunde (begge spillede 10 mod 11). Men de har trods alt kunnet restituere siden onsdag, og næste kamp er først i næste weekend.

Odds er faldet (har vist været 1,53), men jeg synes stadig det holder en smule værdi.

Østtyskerne har normalt et stærkt forsvar, men det har virket vakkelvornt på dødbolde i seneste kampe. I midtugens 2-2 mod Hertha blev leipzigerne således fanget på et hjørnespark. Noget de dødboldsstærke kölnere nok har bidt mærke i. Desuden må Leipzig undvære den solide venstreback Halstenberg der blev udvist mod Hertha; han afløses nok af offensive Angelino. Derudover er def-midtbanemand Kampl (missede Hertha) tvivlsom, men man kan diskutere om det taler for eller imod mål. Den sandsynlige afløser er højreback Laimer, og så mangler man hans fine oplæg fra højrekanten. I offensiven mangler for anden kamp i træk danske Yussuf Poulsen, og det betyder mindre speed og fysisk styrke, men afløser Schick er også dygtig. Snu og placeringsstærk. Hans mål mod Hertha var heldigt; berlinerkeeper Jarstein droppede, men den tjekkiske angriber fokuserer nok mere på målet end på heldet. 

Ligesom Leipzig er hjemmeholdet Köln svækket i defensiven. Højremidterforsvarer Bornauw blev udvist i midtugens 3-1-nederlag i Hoffenheim (afløser er nok kvikfodede, men lille Meré), og venstre-makker Czichos er ganske vist på vej tilbage efter februar-skade, men er næppe startklar endnu. Der er store Leistner der kom til fra QPR i januar og har gjort det nydeligt i mellemtiden, men kölnerne har lukket 7 mål ind i 3 kampe siden Corona-pausen, så dirkefri er de bestemt ikke. Det skal med at fraværet af førnævnte Bornauw ikke kun svækker defensiven. Han har scoret 5 mål og er nok ligaens næstmålfarligste midterforsvarer (kun overgået af Hinteregger fra Frankfurt). Men Köln har andre der kan slå til i dødboldssituationer.

Spændende, i øvrigt, om Uth eller Cordoba sparker hvis Köln får straffe. Uth er førstesparker, men han har brændt straffe i hver af de seneste to kampe, og det må efterhånden være Cordobas tur. Han vil vældigt gerne...

Tippet 31/05-2020, 12:14
Opdateret 01/06-2020, 22:25