Eksperten: Jens Boye
Dato: Lørdag d. 06/06-2020, 15:30
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Leverkusen - Bayern München
Liga: Bundesliga
Udfald: 1 (Asian 0 i 1. halvleg)
Units: 2
Odds: 3.60
Chancevurdering: 30%
Spilbar ned til: 3.33
Betvalue: 108%
Bookmaker: https://www.unibet.dk/
Resultat: TABT

Bemærk: Systemet tillader ikke korrekt asian-chancevurdering. Chancevurdering for 1H: 20-35-45. Med odds 3,6 giver dette Asian 0-spil (DNB) en bet value på 107.

Leverkusen har midlerne – hurtige omstillinger, farlige dødbolde og Jahrhundert-talent Havertz – til at gøre ondt på Bayern. Mestrene har maxpoint efter Corona-pausen, men de har faktisk været til at tale med på udebane. Uden tilskuere er hjemmebanefordelen overordnet mindre end normalt, men der har været mærkbar forskel på Bayern ude og hjemme.

Med fire sejre i træk og 13-2 i målscore ser Bayern-maskinen skræmmende ud efter Corona-pausen. Men overlegenheden har primært været på eget græs, på udebane har maskinen kørt i lavere gear. Bayern har skam været bedst i udekampene, men det har taget tid at sætte sig igennem. Union Berlin holdt 0-0 indtil 40. minut (stor forsvarsfejl), og Dortmund indtil 43. minut (genialt lob af Kimmick efter en halvleg hvor dortmunderne måske endda burde have ført).

Nu skal Bayern besøge Leverkusen der også har gjort det godt efter Corona-pausen, og hjemmeholdet har nogle våben der kan gøre ondt på de offensive mestre. Leverkusen er nemlig vældigt kontra- og dødboldsstærk. Under Herr Flick er Bayern-offensiven og -midtbanen gode til at genpresse og bremse modstandernes omstillinger, men ind i mellem glipper det, og så kan det koste at backs er meget offensive – især Davies til højre – og at midterforsvaret (især langsomme Boateng) ikke altid lukke alle huller. Bayern har desuden vist svaghedstegn ved modstander-dødbolde.

Også værd at bemærke at Leverkusen faktisk er 2-0-0 mod Bayern siden Peter Bosz overtog Werkself-trænerposten for halvandet år siden. En hjemmesejr sidste forår samt efterårets 2-1-sejr i München hvor Leverkusen fandt den nødvendige plads. (Det var dog kun en lille håndfuld kampe inde i Flicks Bayern-regeringstid). Som Dortmund-træner i 2017 tabte Bosz til Bayern, men i Leverkusen har han indtil videre fundet formlen.

Leverkusen er 3-1-0 efter Corona-pausen. Sjovt nok tre udesejre og et nederlag på eget græs. Men tabet var mod Wolfsburg der lykkedes med en taktik der lød på kompakt defensiv, fysisk udmanøvrering af Leverkusen-offensives Havertz samt farlige dødbolde. De ud-leverkusede så at sige Leverkusen.

Bayern kan også ændre sit spil efter modstanderen (bemærk hvordan Bayern trak sig tilbage og kontrol-fokuserede efter føring mod Dortmund), men som udgangspunkt vil sydtyskerne nok spille normalt, dvs med fokus på egne offensive styrker. Det er jo Bayern vi taler om.

Og det er naturligvis et knaldgodt hold. Med lynhurtige folk i Davies, Coman og Gnabry der kan gøre ondt på Leverkusens lidt tunge midterforsvar.

Trupnyt
Bayern har nok Thiago tilbage efter skade, hvilket gør midtbanen kvikkere på fødderne og mere kreativ. Til gengæld går det – hvis det er Goretzka der ofres – ud over den fysiske styrke og målfarligheden.

Hos Leverkusen mangler fortsat højreback Lars Bender (ude siden februar). Angriber Volland er tilbage, men det kan meget vel være at der holdes fast i Kaj Havertz som falsk nier i front. Stortalentet, der blev holdt på bænken i Leverkusens novembersejr i München, har været fremragende siden Corona-pausen, med både fødder og hoved.

Tippet 05/06-2020, 13:27
Opdateret 06/06-2020, 17:29