Eksperten: Bateman
Dato: Onsdag d. 05/08-2020, 18:55
Sportsgren: Fodbold
Kamp: FCK - Istanbul Basaksehir
Liga: Europa League
Udfald: Carlos Zeca Får Kort
Units: 3
Odds: 4.00
Chancevurdering: 27%
Spilbar ned til: 3.70
Betvalue: 108%
Bookmaker: http://bit.ly/QewC8P
Resultat: TABT

FCK tager hjemme imod Istanbul Basaksehir til returopgøret i 1/8-delsfinalen af Europa League. Bet365 har odds 4,00 på, at Carlos Zeca får et kort, og det ser jeg som et fint spil.

Nordicbet/Cashpoint også med 4,00 - men afgrænset til gult kort. Med Bet365 er der også gevinst ved direkte rødt, som givetvis er usandsynligt, men fint at have med. 

Hvorfor værdi?:

 • FCK må forventes at komme i deres vanlige 4-4-2, som Ståle er meget glad for i europæisk sammenhæng. Med et 0-1-nederlag i første opgør forventer jeg et kampforløb, hvor FCK skal angribe i store dele af kampen, og hvor Basaksehir må forventes at stå dybt og satse på omstillinger. Det efterlader ofte Zeca med store områder, der skal dækkes - specielt i disse europæiske kampe, hvor modstanderne er dygtigere til at spille forbi det første pres. 

 • Zecas store defensive ansvar kan bestemt også ses i statistikkerne, hvor Zeca blandt andet er den spiller, der har forsøgt flest tacklinger af samtlige spillere i Europa League pr. Statsbomb/Fbref.
  Zeca har således forsøgt 38 tacklinger (4,75 pr. 90 min.) og begået 13 frispark (1,625 pr. 90 min.) med 3 gule kort til følge.

  I sin tid i FCK har Zeca spillet 18 kampe i Europa League over tre sæsoner og fået i alt 9 gule kort og ét rødt (0,50 gule kort pr. 90 min) - ud fra i alt 34 begåede frispark (1,88 pr. 90 min.). 

 • Der er en forholdsvis høj kortlinje i dette opgør på 4,5 med 1,70-1,74 på Over i skrivende stund hos Bet365/Pinnacle. I 19/20-sæsonen har Zeca spillet 42 kampe fra start i Superligaen/Europa League, hvori FCK har fået i alt 64 kort. Med 9 kort i disse kampe står Zeca for 14% af FCKs kort. Ud fra kortlinjen forventes FCK at få ca. 2.25-2.30 kort i opgøret, så hvis Zeca står for 14% disse, så vil han ca. kunne forventes at få 0.31-0.32 kort i dette opgør.

  Det skal ikke sammenlignes 1:1 med chancevurderingen på dette spil, men det er trods alt et fint udgangspunkt, når odds 4,00 giver fin værdi med min vurdering på 27%. 

 • Dommeren til opgøret - italienske Daniele Orsato - er utroligt glad for at dømme frispark og give kort. Pr. Transfermarkt har Orsato således uddelt henholdsvis 136/3/2 kort (gule - gul/rød - dir. rød) på 24 kampe i denne sæson. Det svarer til 6,0 kort pr. kamp, hvis gul/rød tæller for to kort - og det snit er endda højere, når der kun afgrænses til europæiske kampe, hvor han har uddelt 38 kort i 6 kampe, svarende til 6,33 pr. kamp. Hold øje med:

 • Det vil helt klart være en fordel for spillet, hvis FCK har en chance for at gå videre - eller skal forsvare avancement - i alle 90 minutter. Det kan sagtens tænkes, at et eller flere mål til Basaksehir kan dræbe spændingen/intensiteten i opgøret. 

 • Der spekuleres i, at Basaksehir vil matche FCKs opstilling ved også at benytte 4-4-2. I så fald kan det måske tænkes, at de i højere grad spiller forbi midtbanen med lange bolde til Demba Ba, og angriber derfra. Basaksehir er et hold med en ret høj gennemsnitsalder, og vil måske i højere grad spille primitivt, fremfor at forsøge sig med driblinger midt på banen. 

 • FCK mangler desværre tilskuere til dette opgør. Det er ofte set, at dommerne vælger en mere diplomatisk stil i disse post-corona kampe, da det er nemmere at kommunikere med spillerne, og ikke skal forholde sig til pres fra tilskuerne. Daniele Orsato har således dømt med et mindre kortsnit efter pausen med 4,0 kort pr. kamp, baseret på 5 kampe i Serie A. Det er dog en lille sample. 

 • Som det er med alle spillerspecials, så er der selvfølgelig risiko for, at Zeca bliver skadet og må udgå tidligt i kampen. Han har en lav skadesfrekvens, men skal altid spille ind - specielt i slutningen af en lang sæson som denne, hvor Zeca har spillet 3825 minutters fodbold for FCK. Overordnet set, så er FCK utroligt afhængige af Carlos Zeca og den defensive balance, han skal udgøre. FCK vil sandsynligvis satse offensivt, og det kan skabe en del situationer, hvor Zeca skal forsøge en generobring, eller stoppe en omstilling. Alle statistikker bakker op om, at Zeca vil være aktiv i denne del af spillet, og så bør det være en fordel, at kortene sidder løst i lommen på italienske Daniele Orsato. 

Tippet 04/08-2020, 16:30
Opdateret 05/08-2020, 20:50