Eksperten: Jens Boye
Dato: Søndag d. 04/10-2020, 21:00
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Lyon - Marseille
Liga: Frankrig, Ligue 1
Udfald: Under 1 mål i 1. halvleg
Units: 4
Odds: 1.90
Chancevurdering: 57%
Spilbar ned til: 1.75
Betvalue: 108%
Bookmaker: http://bit.ly/QewC8P
Resultat: TABT

Chancevurdering for Over/Præcis/Under 1 mål i 1H: 25-38-37. Det giver en bet value på 108,3 for dette asian-spil for antal mål i første halvleg. Fuldt odds (1,9) ved 0 mål. Odds 1,0 ved 1 mål.

Odds 1,89 hos Unibet og 888Sport.

Olympisk brag mellem to klubber der virkelig ikke bryder sig om hinanden, Olympique Lyon og Olympique Marseille. En kamp der normalt er en topdyst, men denne gang befinder begge hold sig i midten af tabellen. Primærårsag for begge hold: Det halter offensivt. Det selv om begge hold råder over fremragende kreatører og angribere.

Med konservative Villas-Boas ved trænerroret har Marseille tendens til at spille sløvt; mange afleveringer på tværs og bagud. Selv når bagud (bortset fra kampens sidste kvarter, typisk). Samtidig er holdets normaltopscorer Thauvin stadig et stykke fra topformen efter den ankelskade der holdt ham ude i lang tid (september 2019 til marts hvor han nåede een kamp før Corona lukkede ligaen ned). Kreatør Payet kan være fantastisk, men bundniveauet er lavt. Og angriber Benedetto er bedre til at løbe og kæmpe end til at afslutte.

Den defensive midtbane er ikke altid lige god til at løbe med hjem, men forsvaret er solidt, og målmand Mandanda en mur. Det taler imod spillet at den angrebsdygtige venstreback Amavi er klar efter karantæne, men han har misset tre kampe, så formen er muligvis ikke til at skubbe gamle og forsigtige Nagatomo af pladsen.

Bemærk: Der er snak om at Marseille-midterforsvarer Car muligvis sælges. Hvis det sker, er det en svækkelse af forsvaret (og skidt for spillet). Afløser Balerdi ser lovende ud, men sommerindkøbet mangler at blive spillet ordentligt ind på holdet.

Trupnyt for Marseille: Uvist om den hurtige højrekantsmand Sarr (afløser) er klar efter sin skade. Også tvivl om det nytilkomne offensivtalent Luis Henrique, hentet i Botafogo.

Lyon har også en supermålmand (Lopes) og et solidt forsvar selv om danske Andersen ikke er i topform (Denayer er vældigt dygtigt; Marcelo langsom, men erfaren og hovedstødsstærk). Fremad banen spiller Les Gones ikke nær så forsigtigt som Marseille, men det har knebet gevaldigt med at omsætte til chancer og mål. Bl.a. fordi: 

Centreforward Dembélé virker blottet for selvtillid; sådan har det været siden han scorede 2 mål mod Man City i CL-kvartfinalen og blev belønnet med en bænkplads i semifinalen... Angrebskollega Ekambi er skadet (er muligvis tilbage, men jeg tvivler). Og så er der superteknikerne Depay og Aouar: De kan meget vel være på vej væk, til Barcelona og fx Arsenal. Det kan også ende med at de bliver, men en del tyder på at al transfersnakken har påvirket dem. Endelig er der Kadewere, kommet til denne sommer efter at være blevet topscorer i L2. Han har potentiale, men er usleben.

Trupnyt for Lyon: Defmidtbanemand Caqueret er nok tilbage efter skade, mens den kreative midtbanemand Adelaide (desuden på vej væk) og som nævnt angriber Ekambi nok stadig er ukampdygtige.

Det kan i øvrigt meldes at den kreative Milan-midtbanemand Paqeuta skulle være på vej til Lyon (evt som afløser for en afrejsende Aouar); lægetjek onsdag.  Jeg tvivler dog på at han får lov til at starte i en kamp få dage efter sin ankomst.

Tippet 29/09-2020, 14:45
Opdateret 04/10-2020, 23:14