Eksperten: Jens Boye
Dato: Fredag d. 16/10-2020, 19:00
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Dijon - Rennes
Liga: Frankrig, Ligue 1
Udfald: Rennes
Units: 4
Odds: 1.95
Chancevurdering: 53%
Spilbar ned til: 1.89
Betvalue: 103%
Bookmaker: http://bit.ly/2gDejuH
Resultat: TABT

Også odds 1,95 hos Cashpoint, 1,94 hos NordicBet, Unibet, 888Sport.

Dijon er nok ligaens ringeste hold. Var det allerede før klassekeeper Gomis blev solgt i startoktober, og uden ham blev det til 3-0-tab i Bordeaux. Der ellers stillede med svækket midtbane og en offensiv der havde spillet tungt i sæsonstarten.

Sennepsklubben har et par talentfulde offensivfolk, men mangler en klasseangriber (efter sommersalg af Tavares og Mavididi), og midtbane og forsvar virker også klar til L2. Holdet er pivåbent i defensiven.

Den erfarne midtbanemand Amalfitano er nok stadig ukampdygtig.

Rennes er ubesejret og har spillet godt. Senest udspillede bretonerne Reims og var simpelthen vanvittigt uheldige med 2-2.

Der ER et par ting der kan gøres bedre hos Rennes, men det er der nok råd for:

Målmand Salin er erfaren, men ikke supergod. Det er derimod Gomis der er hentet hos netop Dijon og som kan få Rennes-debut mod sin gamle klub.

Venstreback Maouasse er fortsat skadet. Senest var det højreback-reserve Boey der fik chancen på pladsen, men efter landskampspausen bør talentfulde Truffert (han missede Reims pga corona-karantæne) være klar.

Venstrefløj Terrier missede også Reims-kampen, men knægenen skulle ikke være alvorlig, og han bør være klar til Dijon-opgøret.

Derudover er Rennes uhyre stærk. Højrefløj Raphinha gør hvad der passer ham. Angriber Guirassy lige så. Nzonzi (der dog har karantæne i denne kamp) og Camavinga styrer midtbanen på suveræn vis. Og i forsvaret er Auguerd og Da Silva hovedsgiftige i begge ender.

Opgaven for Rennes bliver at vise at de kan præstere uden balancemand Nzonzi. Det burde dog være muligt mod svage Dijon.

Man skal bemærke at Rennes har CL-gruppekamp (hjemme mod Krasnodar) blot to (vrøvl: fire) dage efter Dijon-opgøret. Jeg tror ikke på særlig turnover fra start mod Dijon, men i anden halvleg kan folk som Camavinga og Terrier godt få en tidlig udskiftning. På det tidspunkt bør Rennes dog føre – og den bør holde hjem.

OPDATERING mandag (18/10) aften: Rennes-højrefløj Raphinha - fremragende mod Reims - er rejst til Leeds. Bizar beslutning af brasilianeren; hvorfor i alverden ikke tage et CL-gruppespil med før et eventuelt skifte? Nå, men det er en streg i regningen for spillet, men lad os se hvem Rennes henter til. Indtil videre venstreback Dalbert og midterforsvarer Rugani. Gode forstærkninger af forsvaret. Men hvad med højrefløjen?

Også nyt: Rennes-højrefløjstalent Boey er skiftet til Dijon. Det er dog kun et lejemål, og det betyder typisk i Frankrig at han ikke spiller i indbyrdes kampe. Selv hvis han gør, er det næppe noget der ændrer ved styrkeforholdet. Han var et stykke fra at være fast starter i Rennes.

6/10: Og dér kom så højrefløjen: Anderlechts Jérémy Doku hentet for 20 mio euro. 18-årigt stortalent, fast mand for den belgiske klub i 2020. Kan også ligge til venstre og centralt. Lille fyr med stort potentiale. Lynhurtig dribler.

Tippet 05/10-2020, 15:34
Opdateret 16/10-2020, 23:26