Interview: Mikkel Bischoff
05/06-2019
Mikkel Bischoff fik tilbage i 2001 sin debut for AB. Det stod dog hurtigt klar, at der var tale om et talent udover det sædvanlige og Gladsaxe klubben måtte efter blot 11 optrædener lade ham skifte til Manchester City. Bischoff gik derfor fra Ove Christensen til legendariske Kevin Keegan som træner. Herfra var scenen sat og gennembruddet kunne kun komme for langsomt. Skader ødelagde dog hurtigt Mikkel Bischoff's chancer for at slå igennem og i stedet blev det til en masse lejemål i de lavere engelske række. I 2007 vendte han tilbage til Danmark og Brøndby IF inden han stoppede karrieren tilbage i 2011 i Lyngby.
I dag kender de fleste Mikkel Bischoff som medlevende studieekspert på 6'erens Premier League dækning og hans erfaringer fra Englands fornemmeste fodboldselskab er en fornøjelse for os nørder, der ikke kan få nok anekdoter og indsigt i netop denne.
Vi er derfor glade for at kunne præsentere et interview med Mikkel Bischoff om hans karriere, hans liv som fodboldpensionist, hans rolle som skærmtrold og ikke mindst hans oplevelser og erfaringer med betting. Enjoy!
1. Du slog igennem i en meget ung alder i AB. Hvad var ambitionerne for karrieren dengang?
- Jeg ville nå så langt jeg kunne. Det hele gik så stærkt, så nåede egentlig ikke at fatte det. At gå fra at få debut i superligaen til at skrive under med en premier league klub på et halvt år var vildt. Det var også stort pludselig at træne med Anelka, Wright-Phillips, Niclas Jensen, Peter Schmeichel osv.
2. Forskellen på miljøet i AB og i Manchester City må have været enorm. Hvordan oplevede du dette?
- Der var bare styr på alt i Manchester City. Fra den dag jeg landede i Manchester var der et hotelværelse eller en lejlighed stillet til rådighed. Klubben havde ansat en mand som kunne snakke 5 sprog flydende. Hans eneste opgave var at hjælpe truppens spillere med praktiske ting, så de kunne koncentrere sig 100 % om fodbolden. Det var en fantastisk hjælp. For de spillere som ikke snakkede engelsk var han særligt nyttig.
3. De engelske omklædningsrum bliver ofte beskrevet som nogle af de mest barske i Europa - har du nogle specielle oplevelser fra det hårde træningsmiljø i England?
- Der var faktisk ingen forskel på omklædningsrummet i England og Danmark. Folk var flinke og der var både hygge og den hårde tone som er i alle omklædningsrum. Jeg tror tonen er hårdere i Tyskland. Det hører jeg i hvert fald fra spillere som har spillet begge steder.
4. Som nævnt sprang du fra Ove Christensen til Kevin Keegan som træner. Hvordan opevede du springet fra danske tilstande til stor professionalisme i England?
- Vi trænede faktisk mindre i City. Til gengæld var niveauet vanvittigt højt. At dække Anelka, Robbie Fowler, Andy Cole etc op til træning var både udfordrende og lærerigt. Ellers var alt bare større. Hver fredag lå der 100 bolde og det samme antal trøjer klar til signering til gode formål og konkurrencer. I AB lå der en gang i mellem 1.
5. At spille på sine egne kampe er naturligvis ulovligt som professionel fodboldspiller. Oplevede du dog alligevel, at der også i England blev spillet på egne kampe af og til? Blev der snakket i krogene om, hvilke spil på egen kamp, der eventuelt kunne være fristende?
- Nej det har jeg aldrig hørt noget om.
6. Skader ødelagde en stor del af din karriere og det blev ikke til voldsomt meget spilletid i England. Overvejede du at stoppe karrieren i en meget ung alder?
- I de sværeste perioder overvejede jeg det flere gange. Det var især når skaden lige var sket, og jeg vidste at det ville blive en lang pause. Jeg var dog ret seriøs med min genoptræning, så ret hurtigt kom jeg ovenpå igen mentalt.
7. Du vendte efter 6 år tilbage til Danmark og valget af klub faldt på Brøndby IF, der i din periode fra 2007-2011 rendte ind i en noget sportslig deroute. Hvordan oplevede du din tid i Brøndby?
- Det var turbulent både på og udenfor banen. Jeg havde mange skader, men spillede for det meste når jeg var klar. Vi havde egentlig et fint hold, men konkurrerede med det vel nok bedste FCK hold i historien, og et dyrt OB hold. Så 3 bronzemedaljer i mine 4, 5 år der er vel ok når man ser hvordan det går nu.
8. Karrieren nærmede sig sin afslutning da du skiftede til Lyngby tilbage i 2011. Endnu engang kom skaderne i vejen og du stoppede derfor også karrieren før kontraktudløb. Da du havde gjort det - var tankerne så allerede sporet ind på en karriere inden for TV?
- Jeg var tilknyttet SBS/6’eren allerede da jeg spillede i Brøndby, så det var egentlig bare at spørge om jeg kunne få lidt mere at lave nu jeg ikke skulle spille hver søndag. Jeg var dog også startet på jurastudiet på Københavns Universitet, hvor jeg stadig går, så havde også det i baghånden.
9. Hvornår begyndte tanken om, at du kunne blive i fodboldens verden, men inden for TV mediet?
- Det kom egentlig meget tilfældigt. Jeg blev inviteret ind på 6’eren som ekspert når Manchester City spillede, og da det gik fint, fik jeg flere opgaver.
10. Du har en enorm erfaring og viden om gamet. Overvejede du aldrig at at forsøge dig enten som træner, talentspejder eller anden lignende rolle i en klub?
- Jeg er jo stadig ung og har mit tv-job, jurastudie og to små børn, så jeg har nok at se til. Jeg har dog lige taget T-træner uddannelsen for gamle elitespillere, så indenfor nogle år vil jeg gerne træne et hold. Højst sandsynligt unge.
11. Du endte med en rolle som ekspert på 6'eren. Hvad er det der tiltrækker dig så meget ved netop den rolle?
- Det er vel verdens fedeste job. Når jeg forbereder mig læser jeg om fodbold, og jeg kommer på fede stadions til store kampe. Er meget privilegeret og heldig at jeg har fået denne chance. Derfor prøver jeg også at være seriøs og velforberedt. Det er vel det mindste man kan forvente af en ekspert.
12. Hvad byder fremtiden på? Har du nogle fremtidsplaner, der måske ikke nødvendigvis indeholder en rolle på TV?
- Indtil videre er jeg glad for mit tv-arbejde. Er i gang med kandidatdelen på jura, men tager det stille og roligt. Måske vil jeg bruge den uddannelse en dag. Den er i hvert fald rigtig god at have i baghånden.
13. I jeres dækning på 6'eren har i Tipsbladet's dygtige spilekspert, Jacob Hansen, med i programmet. Spiller du selv?
- Jeg spiller faktisk ret sjældent. Det skal da lige være hvis jeg får et godt tip fra Jacob.
14. Hvorfor spiller du ikke oftere?
- Jeg har faktisk aldrig været så interesseret i det. Jeg synes det er spændende at analysere kampe og forudse udviklingen i kampene. Det er også det jeg laver for Unibet. Dem som er allerbedst til at spille er dog dem som går mere statistisk til værks, og kender fordele og ulemper ved de forskellige spil. Er meget imponeret af Jacob Hansens spil-viden.
15. I highroller kredse er det kendt, at en del Premier League stjerner omsætter for rigtigt store summer på poker, betting og heste. Hvem er den største highroller du har spillet med?
- Både i Manchester City og Brøndby tog spillerne tit på casino. Jeg var dog aldrig med.
16. Til slut - hvem tror du vinder Premier League og hvem tror du rykker ned?
- Chelsea vinder stensikkert. Burnley, QPR og Leicester rykker ned.