05/06-2019

Peter Piil er en af Danmarks bedste fodboldkommentatorer og var i sommeren 2014 en del af makkerparet Piil & Bruun som flere havde som deres foretrukne kommentatorpar under slutrunden. Til daglig huserer han på 6'eren, hvor han leverer et indlevende lydspor til alle kampe han kommenterer. Derudover er han en af Danmarks fremtidige stemmer under EM og VM kvalifikationskampe da Kanal 5 og Kanal 6 har sikret sig rettighederne til disse frem til 2018. I følgende interview giver Peter Piil blandt andet svar på, hvad der driver ham som fodboldkommentator, hvad hans største oplevelse som fodboldkommentator har været og om hans passion for Liverpool FC.


Hvordan endte du ud som kommentator på 6'eren?
- Jeg blev spurgt, da Peter Grønborg skiftede til TV2 News.


Er jobbet som kommentator en drengedrøm for dig?
- Måske ikke ligefrem en drøm, men bestemt en af flere muligheder, jeg overvejede, da jeg var knægt.


Hvad er det der tiltrækker dig mest ved jobbet som kommentator?
- Formidlingsaspektet. Jeg bruger megen tid på forberedelse, og det er en tilfredsstillelse, at være stemningsskaber og formidler af facts, spille- og lovmæssige aspekter samt historiske perspektiver mv.


Hvad er ambitionerne for din fremtidige karriere? Ser vi dig pludselig lave en "Zak Egholm" og blive nyhedsvært på en landsdækkende kanal?
- Der sker så meget i Discovery-universet lige i øjeblikket, så jeg tror der vil være mange udfordringer, hvor jeg er, de næste mange år. F.eks. har vi lige fået landsholdets EM- og VM-kvalifikationskampe frem til 2018.


Hvad har været din største oplevelse som kommentator?
- VM i Brasilien – helt klart.


Det er jo alment kendt, at du er Liverpool fan. Hvornår og hvordan begyndte din fascination for "The Reds"? 
- Det begyndte med FA Cup-finalen 1971, hvor jeg blev fascineret af den elegante wing Steve Heighway. Så selv om LFC tabte, blev jeg ved med at følge dem.


Jeg tror alle, at vi ville have svært ved at fremstå objektive, hvis vi kommenterede vores eget yndlingshold på live TV. Hvordan håndterer du det? Det må være svært at skjule sin glæde ved scoringer?
- Jeg er ikke fan på den intensive måde. Liverpool er ganske vist det hold jeg kigger først efter på liveopdateringerne, men det er på det registrerende plan. Jeg græder mig ikke i søvn, hvis de har tabt.


Generelt kommenterer du meget Premier League på 6'eren. Er det også der din egen interesse primært ligger?
- Generelt kan man sige, at min interesse ligger der, hvor mine arbejdsopgaver ligger. Når man sætter sig dybt ind i en liga eller et stofområde, opbygger man stor viden, og det øger interessen.


José Mourinho var ude for et par måneder siden og kritisere stemningen på Stamford Bridge og de engelske stadions lider måske en anelse under, at de bliver turistattraktioner. Hvor har du selv oplevet den bedste stemning i Premier League?
- På Goodison Park da Everton i overtiden scorede to gange og fik 3-3 mod Manchester United i september 2010. Der blev der sunget kraftigt på Gwladys Street End.


I jeres dækning på 6'eren har i en dygtig spilekspert med i form af Jacob Hansen. Spiller du selv?
- Nej, det gør jeg ikke. Jeg har ikke spillet siden ynglingetiden, hvor jeg systemtippede med en af mine holdkammerater fra Fremad Valby. Vi lavede lidt lommepenge på vores favoritsystem U 5-5-144.


Hvorfor spiller du ikke oftere?
- Jeg har aldrig rigtig været bidt af spil. Og så er jeg ufattelig ringe til det.


Til slut: Hvordan kommer Premier Leagues top 3 til at se ud i år og hvem rykker ned?
-  Chelsea vinder foran Manchester C og Arsenal. QPR, Burnley og Leicester rykker ud – præcis som det ser ud nu. Men af ovennævnte årsag ville jeg ikke spille på det.