05/06-2019

Lørdag aften afholdes Dansk Melodi Grand Prix i Boxen i Herning, og vi skal have fundet sangen der skal repræsentere Danmark ved Eurovison.  

Jeg har været så heldig at jeg i år har været med i præjury så jeg har hørt alle sangene for flere måneder siden og har derfor haft en slags medindflydelse på hvilke sange der er kommet med i lørdagens show. Jeg har siden november haft en klokkeklar favorit, men eftersom der er kommet flere ændringer i nogle af de sange jeg hørte er jeg nu lidt usikker.  

Fredag og lørdag logerer jeg på hotel i Herning, og repræsenterer Tipperen i presserummet begge dage. Her får jeg mulighed for at snakke med alle deltagerne, og ikke mindst se lørdagens generalprøve. Jeg har besluttet mig ikke at komme mit endelige bud på en vinder før jeg har set prøven lørdag, så hold øje med Twitter, og Tipperen i tidsrummet 16.00-19.00 på lørdag.  

Jeg er ikke imponeret af årets bidrag, men jo flere gange man hører sangene, så bliver de bedre, og man finder de forskellige numres særpræg. Jeg er ikke sikker på vi har vinderen af Eurovision iblandt de 10 sange, men jeg synes chancerne for en finale er god, HVIS der vælges en af de rigtige sange. 

Reglerne er der endnu ikke nogen der kender med hundrede procent da DR ikke har meldt meget ud, men her er mit bud. 10 sange dyster, heraf går 3 sange til superfinalen og stemmerne nulstilles. Sangene synges igen og der skal stemmes på ny. Seernes stemmer tæller 50 % og juryens tæller 50 %. Juryen i år består af 10 medlemmer fra af den danske Melodi Grand Prix-fanklub, så DR har virkelig gjort alt for at det er kompetente Grand Prix entusiaster der er med til at udvælge vinderen. 

Jeg har sat mit bud på placering på til sidst vil jeg komme med mit bud på mine potentielle vindere. Husk vi kun har hørt studioversionen, og et fedt sceneshow kan rykke ekstremt meget. Der vides endnu ikke hvad de forskellige bidrag har af sceneshows, så procenterne er sat ud fra gennemlytning af studioversion, afstemninger, og meninger fra sociale medier. 

 

Sang 1. Simone Emilie ”Anywhere” 

DR har valgt at starte showet ud med en af de bedre sange. Sangen er meget radiovenlig, og omkvædet er helt fantastisk. Jeg sørger altid for at få reaktioner fra mennesker omkring mig, og flere nævner ”Everywhere” som en af de bedste sange. Dog kan det være svært for en ”udvidende” hvad der kan gøre sig godt i Grand Prix for man har tit tendens til at basere sine valg på det almindelige. Med dette mener jeg sangen her er en man kunne høre masser af gange i radioen. Simone Emilie er yderst likeable, er smuk og smilende. Hun kan helt sikkert score point på disse ting. Jeg er vild med denne sang, og synes faktisk den er et skud for at vinde. Dog tror jeg ikke juryen er fan af denne sang, den er simpelthen ikke speciel nok. Jeg tror på en placering i den gode ende af listen til Simone Emilie. 

Bud på placering: 3-5 

 

 

2. Jasmin Gabay ”A Kiss Like This” 

Denne sang var min klare top 2 da jeg i november hørte sangene første gang, men der er ændret et eller andet ved sangen som gør jeg ikke er så vild med den mere. Sangen synges af Jasmin Gabay der deltog i Den Store Bagedyst sidste år så hun har kendesfaktoren med sig. Sangen er en rigtig latino-sang og har da også flere gode elementer, men sidst i sangen hvor den ligesom skal peake falder den totalt til jorden for mig da det bliver lige smart nok. Der er ikke nogen tvivl om der bliver fest og farver når Jasmin skal synge sangen, og som en af de eneste glade sange, kan man ikke udelukke sangen som vin eventuel vinder. Min kæreste har ”A Kiss Like This som sin klare favorit, og hun er overraskende god til at ramme vinderen, så må hellere passe på med at jorde sangen helt! 

Bud på placering: 3-5. 

 

3. Rasmus Faartoft ”Hold My Breath” 

Støn, prust! Gab, hvor er denne sang kedelig. Jeg har det lidt op og ned med ballader, nogle kan være suveræne, og andre kan som denne være drønkedelig. De 2 første sange var godt uptempo, og så kommer denne dødbidder af en sang, MEN jeg kan ikke underkende at Rasmus Faartoft har en stor stemme. Rasmus Faartoft har en af de bedste vokaler ved årets Grand Prix, og dette er en ting som juryen ikke kan komme udenom. Flopper favoritterne så kan det ende med Rasmus Faartoft kan vinde grundet juryen. Vi så det lidt for et par år siden hvor Ida Una og Saada Vidoo var favoritter, men de kunne ikke synge live, og det endte med juryen valgte Anja Nissen der havde en overlegen vokal. Jeg håber ikke for Danmark vi vælger denne sang, men man kan bare ikke udelukke den helt. Odds er faldet godt op til finalen. 

Bud på placering: 3-5. 

 

4. Marie Isabell ”Dancing With You In My Heart” 

Denne sang kan man ikke hade, men jeg mener heller ikke man kan elske den. Det er sådan lidt midtimellem alting. Marie Isabell har skrevet en sang til sin søn, og det er da meget sødt, men sangen er ret old-school, og kunne nok have haft en chance for at vinde for en 10 år siden. Marie Isabell har ingen som absolut ingen erfaring med at stå på en stor scene, og det tror jeg kan give bagslag lørdag aften. Marie er en virkelig glad og udadvendt kvinde som er helt nede på jorden, måske falder der en masse stemmer for hendes gode facon. Jeg tror på en midterplacering.  

Bud på placering: 4-7. 

 

5. Sigmund ”Say My Name” 

Puha, jeg er i forvejen ikke den store fan af Sigmunds musik, og denne sang ændrer ikke meget på dette. Sigmund er af mange elsket, og man kan ikke komme uden om han har noget X Factor og så kan performe som mange andre ikke kan. Sangen er meget mainstream og er bygget op til et stort sceneshow, men jeg synes syngen bare er for flad og intetsigende. Selvom Sigmund har masser af fans i DK, så vil jeg blive meget meget overrasket hvis han kommer i nærheden af at kommer i Superfinalen.  

Bud på placering: 7-10. 

 

6. Humørekspressen ”Dronning Af Baren” 

Årets eneste sang på 100 % sang dansk, og en speciel en af slagsen. Humørekspressen er sammensat af Pharfar, Klumben, børneværten Chapper og guitaristen fra Panamah, Peter Lützen som alle har en kærlighed for dansktoppen. Sangen er da også af sidstnævnte katagori, og den er sgu meget sjov, men så heller ikke mere end det. Jeg kan godt forestille mig flere vil stemme på denne sang at da det er sjovt og anderledes, men jeg har ingen tiltro til ”Dronning Af Baren” kan vinde. Med lidt vind i sejlene og nedad bakke kan den snige sig i Superfinalen, men jeg tvivler. 

Bud på placering: 5-8. 

 

7. Julie og Nina ”League Of Light” 

Fra det sjove og specielle til en af vinderkandidaterne i hvert fald hvis du kigger på oddsene hos bookmakerne. Denne sang er den traditionelle ballade som ville have vundet stortset hver år hvis vi går nogle år tilbage i tiden. Gode gamle Julie Berthelsen som blev nr. 2 i The Voice for ca. 60 år siden har dannet en grønlandsk duet med sin veninde Nina, som er en stor stjerne på Grønland. Det er en powerfuld sang som har flere gode elementer som stinker langt væk af vinder, fx synges dele af sangen på grønlandsk. Jeg er ret sikker på at Julie og Nina nailer den på scenen, men spørgsmålet er hvad juryen og seerne tænker om sangen. Jeg har kan ikke forestille mig at denne sang ikke er i top 3 lørdag aften, og nok endda i top 2. Sangen topper samtlige pools jeg har set, og har flest views på youtube hvilket er gode indikationer for en sejr, men jeg er i tvivl! Hos bookmakerne er Julie og Nina 2. favorit. 

Bud på placering 1-2. 

 

8. Teit Samsø ”Step It Up” 

Fra en af favoritterne til en af bundskraberne, hvis du spørger mig. Skulle jeg vælge imellem Sigmunds sang og denne er jeg nok mest til sidstnævnte, men det er bare så ligegyldigt. ”Step It Up” er ret funky og ligger op til et sceneshow med gang i, men sangen er bare ikke stærk nok til det ene eller andet. Der skal nok blive gang i den når denne sang kommer på, men du kan roligt benytte de 3 minutter på at gå på toilet, men skynd dig tilbage til næste sang!  

Bud på placering: 7-10. 

 

9. Leonora ”Love Is Forever” 

I 3 måneder har jeg ventet på at høre denne sang igen. Første gang jeg hørte den var jeg ikke i tvivl om at denne sang ville vinde DMGP, og ud fra reaktionerne fra de øvrige i præjuryen var de umiddelbart heller ikke i tvivl. Her nogle måneder siden er jeg dog kommet i tvivl. Sangen minder meget om sidste års 2er ”Starlight”, men det er nok med god grund da Lise Cabble har lavet begge sange. Sangen er den søde og enkle sang som man simpelthen ikke kan hade og lur mig om ikke de fleste synes denne sang er en af de bedste. Leonora er kun 20 år, og det kan være et stort pres for hende at være bookmakernes storfavorit for hun vil helt sikkert få masser af opmærksomhed de næste dage, men kan hun stå for presset? Umiddelbart ja, for Leonora er tidligere danmarksmester i skøjteløb, så mon ikke hun kan noget erfaring med herfra. Sangen synges primært på engelsk, men har et vers på fransk, og et par strofer på tysk og dansk hvilket jeg synes fungerer perfekt. Jeg ser denne sang som det klart bedst valg for Danmark hvis vi skal gøre os bekymringer om en nogenlunde placering til Eurovison i maj. Vinder Leonora? Jeg er i tvivl! 

Bud på placering 1-2. 

 

10. Leeloo ”That Vibe” 

Sang nr. 10 er som regel sikker på en plads i top3 ved det DMGP. De sidste 10 år er sang 10 kommet i finalen hele 9 gange, så statistisk set er er chancerne gode. Statistikker er dog til for at blive brudt, og jeg har pt. Meget svært ved at se Leeloo ende i Superfinalen. Sangen er meget mainstream, og funky som man nok kan antyde lidt af titlen, men der mangler bare et eller andet. Leeloo er virkelig smuk, og er bestemt en god performer. Hun har fx turneret med Sanne Salomonsen og Leeloo virker faktisk som en ung udgave af hende. Statistikken siger Leeloo ender i superfinalen, men ud fra studioversionen gør hun ikke, men et godt sceneshow kan ændre min mening, jeg tvivler dog. 

Bud på placering: 6-9. 

 

 

Hør klip af alle sangene her: 

https://www.youtube.com/watch?v=1fHB8vUMIDM 

 

Det kan nemt ende med at det bliver seerne imod juryen. Inkarnerede MGP-fans har det med at vælge det lidt mere skæve, og her har jeg en ide om at årets udvalgte jury har hang til Leonora som er den lidt anderledes sang. Kan Leonara ikke præstere på scenen er jeg ikke i tvivl om at juryen hælder til Julie og Nina, som jeg er sikker på har gode vokaler og uden tvivl er det. 2. bedste valg efter min mening.  

Til gengæld er jeg i tvivl om hvad seerne vil. Jeg kunne godt forestille mig de er mere til Julie og Nina for det er den sang danskerne traditionelt vil vælge. Derudover har Julie Berthelsen en stor likeabilty som helt sikkert også trækker stemmer. Et lille plus mere for Julie og Nina er at Grønland ser med og har stemmeret. 

Det kan blive tæt, meget tæt endda, men jeg ser det som meget sikkert at det enten bliver Leonora eller Julie og Nina der vinder lørdagens Grand Prix. Jeg er så meget i tvivl at jeg ikke vil sætte mig fast på endelig vinder før jeg har set generalprøven lørdag eftermiddag.  

Hold øje med Twitter og Tipperen.dk for jeg smider spil ud imellem 16.00 og 19.00 lørdag aften så har du mit bud på en vinder!   

Husk og like, fyr den af med spørgsmål, og kom gerne med dig bud på hvem der topper og flopper lørdag aften!  

 

 

CDbjerg..