05/06-2019

Den nye Superliga-sæson nærmer sig med hastige skridt. Tilbage i den fornemmeste selskab i Danmark er traditionsklubben AGF og vi har derfor taget en snak med nyindkøbet Daniel A. Pedersen om forventningerne til sæsonen, valget af AGF og ikke mindst overvejelserne omkring at foretage det "forbudte skifte" fra Silkeborg til AGF.


Du er født i Silkeborg og debuterede i 2011 for førsteholdet i en kamp imod HB Køge. Hvilken rolle har Silkeborg spillet i din endnu korte karriere?
- Silkeborg har haft en rigtig stor rolle i min karriere indtil nu. Det er klubben, som troede på mig og gav mig min første kontrakt og så har jeg udviklet mig utrolig meget i klubben. Derudover har jeg selv stået på stadion som ung fan og derfor vil Silkeborg nok altid betyde lidt ekstra for mig.


Din kontrakt løb ud med Silkeborg. Ville du gerne have fortsat i klubben eller hvorfor endte du med at skifte klub?
- Jeg valgte selv at takke nej til en forlængelse af min kontrakt. Jeg ville gerne prøve noget nyt, som kunne give min udvikling et ekstra skub. Jeg havde spillet i Silkeborg stort set hele livet og derfor følte jeg, at det var det rigtige tidspunkt.


Du endte med at skifte til AGF. Det er næppe et populært skifte i Silkeborg og omegn. Hvilke tanker gjorde du dig om skiftet før du skrev under?
- Det er klart, at tankerne omkring skiftet har været mange og der har været en del søvnløse nætter og lange snakke med min familie, venner agent osv. Jeg vidste, at det ikke ville være et populært valg og det var nok det sværeste ved skiftet – at skuffe Silkeborgs fans. Men i den her branche er man nødt til, at tænke på sig selv, ligesom klubberne tænker på, hvad der er bedst for dem. Jeg følte et skifte ville kunne brínge mig til næste niveau.


Hvilke reaktioner har du fået på skiftet? Har der været nogle specielt positive eller negative reaktioner på det?
- I starten var det meget blandet. Der var både en del negative reaktioner fra nogle fans i Silkeborg, men samtidig var der også mange, som godt kunne sætte sig ind i min situation og ønskede mig held og lykke videre.


Du må have mange venner fra din barndomsby, der holder med Silkeborg. Hvad har de sagt til det "forbudte skifte"?
- De fleste af mine venner er faktisk flyttet fra byen og til Århus, så de er faktisk meget glade for mit skifte. Forskellen på venner og fans er jo, at vennerne tænker på, hvad der er bedst for mig, hvorimod fansene tænker på, hvad der er bedst for klubben.


Hvordan kan det være, at du netop endte med at vælge AGF? Havde du andre muligheder?
- AGF er en stor klub i dansk fodbold, som derudover har en træner jeg kender fra tidligere og snakke med ham gjorde, at jeg besluttede mig for at skifte til AGF.


Du har efterhånden haft en del trænere gennem din karriere. Hvordan rangerer Morten Wieghorst i blandt dem?
- Han er helt sikkert en af de trænere, som jeg har følt mig rigtig godt tilpas under og som jeg føler kan udvikle mig meget.


Den nye sæson står lige for døren. Hvad er dine ambitioner for din første sæson i AGF?
- Som oprykkerhold er det altoverskyggende mål at overleve i Superligaen. Derudover håber jeg personligt på, at jeg kan bide mig fast som profil og vise mig godt frem overfor fansene og resten af fodboldverdenen, så jeg fortsætter min udvikling.


Hvad er din personlige forventninger til jeres sæson som hold? Står den på ren overlevelse eller føler du, at i kan håbe på mere?
- Det er svært at svare på lige nu. Vi ved ikke hvem der kommer ind og hvem der forsvinder fra holdet. Men som før nævnt, så må målet være, at sikre sig overlevelse og derefter se, hvad mere man kan opnå.


Det er altid svært at spå om, men hvem tror du ender med at rykke ud af årets Superliga?
- Puha det bliver tæt tror jeg. Jeg vil ikke pege på et bestemt hold. Jeg vil bare sige, at jeg vil gøre alt for at det ikke bliver AGF.


Hvordan tror du, at top 3 kommer til at se ud?
- Det bliver nok FCK, FCM og BIF.


Udover dig selv; Hvem skal vi holde ekstra godt øje med fra AGF i den kommende sæson?
- Det bliver spændende at se de nye, som mange fans nok glæder sig til at se. Så jeg vil sige Elmar Bjarnason og Josip Elez.


Fra sæsonen 15/16 står den på ny ligastruktur. Vi har hørt mange eksperters mening om det, men hvad synes du som spiller helt personligt om den nye struktur?
- Jeg synes det lyder spændende. Det lader til, at der bliver mange sjove kampe. Så jeg glæder mig til at se, hvordan det bliver.