05/06-2019

Lukas Hradecky er i en håndfuld år blevet regnet som en af Danmarks allerbedste målmænd. I dette transfervindue sluttede den finske landsholdskeeper dog sin 6 år lange karriere i Superligaen og skiftede den ud med Frankfurt og Bundesligaen. Vi er stolte af at kunne præsentere et interview med den nu tidligere Brøndby IF målmand om hans karriere, Thomas Frank, hans ophold i Danmark og ikke mindst hans fremtid i Bundesligaen.


Du startede din karriere i TPS i Finland. Har du planer om en dag at vende tilbage til TPS og den finske liga?
-
Jeg håber at det kan lade sig gøre. Jeg nåede ikke at debutere derovre og det er trods alt den klub som jeg har været længst i indtil nu, så ja, det kunne være fantastisk at slutte i TPS.


Du virker som en spiller, der knytter sig meget til de hold du repræsenterer. Hvilket hold betragter du som værende "dit" hold? Du var eksempelvis en meget populær herre i Esbjerg før dit skifte til Brøndby. Hvilke tanker gjorde du dig om skiftet?
- Hvis man ikke giver 100% på og udenfor banen, så leverer man ikke nok. Jeg vil med smil og glæde vise, hvor heldig jeg er at få lov til at være fodboldspiller. Det er derfor jeg gør det.

Der er ingen tvivl om, at alle klubber jeg har været i har bidraget til min karriere, og det er jeg taknemmelige for. Jeg har ikke glemt Esbjerg og hvor gode mennesker og folk jeg fik lov til at møde og være sammen med - det gør mig stadig ked hvordan det endte derover. Men uden Brøndby havde jeg slet ikke kunnet nå mit nuværende niveau. Så hvis noget føles som "mit" hold og familie - så  er det BIF. 


Hvorfor valgte du netop Brøndby? Hvad tiltalte dig ved klubben?
- Fra dag ét da jeg begyndte at forhandle med Brøndby fik jeg øjeblikkeligt en fornemmelse af, at de virkelig ville have mig og videreudvikle mig  samtidigt med, at de så småt kom tilbage til toppen af dansk fodbold. Det viste sig at være rigtigt. Det tager endnu lidt tid, men jeg er ikke tvivl om, at et mesterskab til Brøndby nærmer sig i de kommende år.


Thomas Frank er lidt i vælten i øjeblikket. Hvad er din fornemmelse af hans position i klubben - tror spillerne stadig på ham? Hvad er det der gør ham til en god træner?
- Hans evne til at snakke med en spiller værdsætter jeg meget højt. Der er altid konstruktiv feedback. Han har altid haft min og hele holdets støtte. Vi ville vinde for ham, for klubben og for fansene. Han er den helt rigtige mand for klubben.


Udadtil virker Thomas Frank meget sympatisk, men kan han også være hård?
- Det kan han - tro mig! Men han gør det på de helt rette tidspunkter og bag kulisserne. Der er blevet smadret nogle ting - så den side har han også. Det har fået spillerne igang.


Du spillede jo på et meget ungt hold i Brøndby. Det må have været en kilde til mange drillerier og sjove episoder. Er der en specielt sjov eller skør episode du vil dele med Tipperen.dk's brugere?
- Der er altid noget sjovt igang i omklædningsrummet og teamspiriten har i min tid været fantastisk. Alle kan godt lide hinanden og laver jokes med hinanden. Det er meget vigtigt. Men nej, lige nu er der ikke noget der popper ind i mit hoved som det sjoveste - der er simpelthen sket så meget.


Det har været op og ned i din tid i Brøndby. Hvad vil du huske din tid i klubben for?
- Holdets evne til at slå tilbage. Det kommer til at bære frugt på den lange bane. Selvom der her været nogle dårlige kampe en gang i mellem, har man aldrig tvivlet på egne evner og det har altid fået os tilbage på sporet. Så dette hold bliver stærkere og stærkere hele tiden. 


Du nåede at blive en voldsomt populær skikkelse blandt klubbens fans. Hvad vil du især huske dem for?
- Som sagt, det måde de har behandlet mig på. Når jeg bliver vist kærlighed, giver jeg kærlighed tilbage. Jeg kunne ikke have nået det niveau jeg er på nu uden alle de fans og mennesker rundt  omkring klubben. Jeg havde det så godt på og udenfor banen og jeg kommer aldrig til at glemme dem. 


Var opholdet i Brøndby overordnet set tilfredsstillende? Er der noget du gerne havde set anderledes?
- Det er klart, at der var nogen nederlag og kampe, der kunne have gået anderledes, men alt i alt er jeg personligt super tilfreds. Jeg fik spilletid på et stærkt Brøndby-hold og jeg blev ikke ramt af skader. Så den her tid i Brøndby har været sindssygt betydende og tilfredsstillende for mig. 


Alt i alt nåede du at være i Danmark i 6 år. Hvad er dit bedste minde fra din tid i Danmark?
- Puha, der er mega mange ting. Jeg har fået bekendskaber og kammerater for livet samt fantastike oplevelser på og udenfor banen - så det må være helheden. Fantastisk land! 


Folk kommer og går i professionelle fodboldklubber, men hvilken person vil du især fremhæve som har haft stor betydning for dig?
- Alle mine målmandstrænere, de er de vigtigste for en målmand.  Så en kæmpe tak for at hjælpe mig på min vej videre til Kaj Stefansen, Lars Winde og Jan Hoffmann. 


Du har stået overfor et utal af angribere i din tid i Danmark. Hvilken Superliga angriber brød du dig mindst om at stå overfor?
- Jeg var måske ikke på mit nuværende niveau i den tid, men det var ikke særligt sjovt at spille mod Dame N'Doye og kæmpe i luftrummet med ham dengang.  


Nu står den så på Frankfurt og Bundesliga fodbold. Det rygtedes, at du havde andre muligheder. Hvorfor blev det netop Frankfurt?
- Det var kun rygter. Frankfurt var den eneste, som viste så stort interesse  som det endte med - så jeg var slet ikke i tvivl. Bundesliga foretrækker jeg altid over Premier League. 


Hvad er dine forventninger til dit ophold i Frankfurt?
- Igen at sparke mig selv til et endnu højere niveau. Forhåbentlig ved at spille store kampe weekend efter weekend og blive endnu bedre. Det bliver megahårdt, men jeg havde heller ikke skrevet under hvis jeg ikke troede på mig selv nok til kunne håndtere det. 


Du udtalte i et interview med Brondby.com, at det snarere var et "på gensyn" frem for et "farvel". Ser vi dig i Brøndby-trøjen igen en dag?
-  Nu må tiden jo vise, hvordan det kommer til at gå, men jeg mangler jo en mesterskab i dansk fodbold, så intet kunne være bedre end at vende tilbage på et eller andet tidspunkt og vinde det med BIF!