05/06-2019

Knapt har julefreden sænket sig og det nye år skudt ind, før Superligaen går ind i årets første spændende fase. Når champagneproppperne er skudt afsted, rådhusklokkerne har slået sit sidste slag og når du bærer årets første rødvinsbrandert med stil - ja så betyder det samtidig, at årets første transfervindue er skudt i gang. Dermed er der åbnet op for en rygtestrøm, hvor din nabos hundelufters fætter pludselig er en ganske troværdig kilde, hvorfor du med 99 % kan sige, at Javier Saviola ryger til Brøndby, og at Lord Bendtner må være på vej til Byens Hold. Du har jo trods alt spottet ham i IKEA.....

Tipperen.dk har taget en snak med DR's fodboldekspert Jan Kalborg om det kommende transfervindue, og hvordan dette kommer til at udarte sig.


Et spændende transfervindue er lige rundt om hjørnet. Hvad tror du kommer til at kendetegne transfervinduet?
- Jeg tror, at det bliver et stille vindue. FCK og FC Midtjylland vil nok kun handle, hvis de får solgt væsentlige spillere.


 Hvilket hold forventer du vil være mest aktivt under transfervinduet?
- Troels Bech vil nok fortsætte med at fintrimme Brøndby-truppen via salg og udlejning af marginalspillere. Det bliver også lidt spændende at se, om der sker noget på trænerfronten. Morten Wieghorst er jo fri og har som bekendt Brøndby-DNA i sig.


Hvilke hold vurderer du, at vi kommer til at høre mindst til rent transfermæssigt?
- Som nævnt tror jeg ikke, at vi kommer til at høre så meget til FCK og FCM. Nicklas Bendtner vil dog nok spøge igen i FC København.


Topkampen er tæt i år og AaB blander sig lidt overraskende. Spillere som Spalvis og Thomsen er jo ekstremt vigtige spillere for nordjyderne - hvor meget afhænger AaB's forårs-succes af, at man formår at holde på spillere dem disse?
- Det er vigtigt, at de kan holde på deres profiler. Hvis de kan holde på dem tror jeg på, at de kan hive bronzen hjem.


FC Midtjylland har allerede hentet en spændende angriber ind i form af Kadlec fra Frankfurt. Hvad vurderer du, at et succesfuldt transfervindue kræver for FC Midtjylland?
- Lidt ligesom AaB skal de satse på at holde på deres største profiler. Hvis de sælger skal de dog sørge for at hente erstatninger.


FC København har vel nok ligaens største økonomiske muskler. Vurderer du, at de går ud og "sikrer" sig mesterskabet ved køb af store profiler i dette transfervindue?
- FC København kommer ikke til at handle så meget. Som nævnt tror jeg dog, at Nicklas Bendtner kommer til at spøge.


Brøndby IF havde et svingende og lidt skuffende efterår. Hvad vurderer du, at Brøndby skal gøre i  dette transfervindue for at komme stærkere ud til foråret?
- Brøndby skal have trimmet truppen for marginalspillere, der optager en plads i truppen. Måske Rasmus Falk også kunne være en god mulighed for dem.


Kasper Hjulmand blev for nyligt præsenteret som ny cheftræner i FC Nordsjælland. Denne gang udstyret med en lidt tungere tegnebog. Tror du, at vi får et aggressivt transfervindue fra FC Nordsjælland side?
- Jeg tror ikke, at FC Nordsjælland bliver så aktive på transfermarkedet. Det ligger lidt i kortene, at de skal bruge deres egne talenter og suppleres af et par rutinerede spillere, der kan afstemme holdet.


Bundkampen bærer præg af, at Hobro er hægtet lidt af, men med tilgangen af Ove Pedersen er der vel ingen, der tør dømme dem helt ude. Har Hobro pt. en trup, der kan blive i Superligaen eller skal Hobro handle stort ind, så spillerne passer til Ove P's filosofi?
- Hobro skal efter Ove Pedersens ankomst nok kigge på fortstærkninger på et par nøglepositioner. Her kunne Kim Aabech godt være en mulighed.


En spiller som Rasmus Falk havde stor succes i efteråret. Hans kontrakt løber ud til sommer, hvorfor der spekuleres i om han allerede kunne smutte her til vinter. Hvor synes du, at Rasmus Falk bør søge hen efter OB?
- Rasmus Falk vil være yderst interessant for mange klubber. Herunder både Brøndby og FCK. Brøndby har jo Troels Bech som Falk har et godt forhold til, men FCK kunne måske godt lokke ham når de senest til sommer sælger Nicolai Jørgensen. Ajax Amsterdam kunne også være en mulighed for ham.


Her til sidst: Hvor vurderer du, at det største køb kunne komme, og hvor vurderer du, at det støreste salg kunne komme?  
- FC København bliver mestre, FC Midtjylland tager sølvet og AaB tager bronzen, hvis de kan holde på deres profiler.