05/06-2019

Vi starter alle det samme sted. I haven hjemme i trygge rammer hos forældrene, i skolegården og senere hen i den lokale fodboldklub. I fodboldklubben får man trænere, der kan finpudse ens fodboldfærdigheder, men lige så vigtigt er det stedet, hvor man får nye bekendtskaber og måske ligefrem venner for livet, der ligesom en selv nyder legen med "kuglen".

Det er nemlig med legen det hele starter. Nogle har bare det åbenlyse talent, der tillader dem at tage legen med sig væk fra haven, væk fra skolegården, væk fra den lille lokale fodboldklub og ind i de seriøse rækker, hvor det hele ikke længere blot er leg. Andre - som undertegnede - hænger fast på skolegårdsniveau, hygger sig bedst med 3. halvleg og kommer aldrig videre end at hygge sig med legen i den lille lokale klub sammen med vennerne.

Det er dog ikke kun de glade amatører, der sætter pris på den uhøjtidelige leg med bolden. Selv de professionelle kan med glæde tænke tilbage på dengang, hvor det hele ikke stod og faldt med sejre, og netop det afsavn har fået fodboldpensionisterne Klaus Lykke og Mads Laudrup til at starte ethvert Serie 4-mandskabs mareridt - et hold bestående af eks-proffer.

Holdet er blevet døbt FC Græsrødderne og råder over spillere som Carsten Fredgaard, Stefan Schmidt, Poul Hübertz og ikke mindst Morten Karlsen, der har over omkring 200 Superliga-kampe på CV'et. Sidstnævnte tøvede da heller ikke med at takke ja, da han blev spurgt om han havde lyst til at blive en del af FC Græsrødderne:

- Jeg blev ringet op af Mads (Laudrup, red.) som jeg kender gennem min tidligere holdkammerat Andreas Laudrup. Han præsenterede den ide i som han havde arbejdet på igennem et stykke tid. Derefter mødtes vi over en kop kaffe hvor han og Klaus Lykke fortalte yderligere om projektet. Det lød spændende og jeg glæder mig til at træne og spille kampe igen. Det er trods alt det sjoveste, siger Morten Karlsen til Tipperen.dk.

Glæden ved at skulle tilbage på træningsbanen og ikke mindst tilbage omklædningrummet med den mytiske jargon, gennemsyrer da også holdet, der indtil videre har præsenteret små 20 spillere:

- Der er noget specielt ved at spille kampene sammen og efterfølgende gøre lidt grin med hinanden på en lidt direkte, men sjov måde. Man skal kunne give og tage lidt i et godt omklædningsrum, og grine lidt af sig selv. ‘Et godt omklædningsrum’ er noget af det jeg savner og har bestemt været med til at gøre, at jeg har takket ja, forklarer midtbanespilleren.

Det er derfor i høj grad de gamle dyder fra barndommen og legen fra skolegården, der er i højsædet hos FC Græsrødderne. Væk skal det kæmpe pres på den enkelte spiller og ind skal legen og frigjortheden i spillet:

- Den gamle vindermentalitet kommer jo nok lidt op i en igen, men i sidste ende forventer jeg dog trods alt et lavere spændingsniveau end tidligere, fortæller Morten Karlsen, der samtidig fortæller, at han ikke er nervøs for, at kampene bliver for nemme for de tidligere proffer:

- Det der gør FC Græsrødderne interessant for mig er at spille sammen med nogle af dem man mere eller mindre kender fra sin aktive karriere. Niveauet har faktisk ikke den store betydning for mig.

De fleste garvede seriespillere vil formentlig forvente, at FC Græsrødderne stryger gennem Serie 4 og mod en sikker oprykning i første forsøg. Ifølge Morten Karlsen er det dog endnu et spørgsmåstegn, hvor holdet står:

- Jeg har virkelig ingen idé om niveauet. Men vi er jo ikke det yngste hold længere. Hvad vi har i erfaring mangler vi muligvis i fart og handling, siger Morten Karlsen med et smil, inden han afslører, at han nok havde smidt sig selv på bænken grundet dårlig form, hvis han var træner.

Om formen bliver bedre i løbet af sæsonen vil tiden vise, men mon ikke, at der bliver plads til et par øl i "3. halvleg" for FC Græsrødderne. Ifølge Morten Karlsen står det i hvert fald holdet frit for, hvor meget de vil nyde deres nye frihed som Serie 4-spillere:

- Det er helt op til folk selv, hvordan de vil håndtere 3. halvleg. Personligt håber jeg bare på, at der bliver mindre krav til at "jogge af" efter kampene, slutter Morten Karlsen.

Der er endnu ikke fastlagt kampprogram for FC Græsrødderne, men det forventes snart offentliggjort.