05/06-2019

Det er igen i år et sandt stjernefelt, der stiller til start på Torrey Pines ved San Diego til Farmer’s Insurance Open. Tiger Woods sæsondebuterer på PGA Tour, og for tredje år i træk er denne turnering valgt som årets første start for Woods. Det forstår man godt. Tiger Woods har hele syv gange vundet turneringen, og har derudover også vundet US Open på Torrey Pines, så det er en af de baner han har det allerbedst på.

Jeg tror nu ikke det bliver Tiger, sm står med trofæet på søndag. Han vandt godt nok Tour Championship i hans seneste PGA Tour start, men ved hans egen Hero World Challenge turnering i den første weekend i december var han småskadet, og jeg tror ikke han kommer i topform i denne uge. Tigers fokus er at toppe i den første uge i april, når der spilles The Masters, så i denne uge kommer han ikke til at blande sig.

Men så skal vi jo kigge på nogen af de mange andre spillere i feltet hvis vi skal vinde lidt penge. Men - Golf er svært at spille på. Der er 120-156 spillere med i en turnering, og i princippet kan alle vinde. I modsætning til fx tennis, så spiller man jo ”alle mod alle” lige fra første slag, der er ingen seedning, og alle slag tæller. Derfor ser vi også mange flere forskellige vindere i løbet af en sæson end i fx tennis, og man kan ikke ”bare” kigge på verdensranglisten og så pege på en favorit. Se bare på i søndags, hvor verdens nummer 417 Adam Long vandt i sin bare femte PGA Tour start, og i de fire foregående var blevet nummer 63 og så misset cuttet tre gange.

Jeg ser altid på spilleres formkurve og tidligere resultater på samme bane (turnering). Og så spiller jeg sjældent på vindere, men ofte en top 5, 10 eller top 20 placering. I denne uge er Rahm favorit hos Unibet til odds 11, men et spil på ham i top 10 til odds 2,00 synes jeg der er mere værdi i. Han vandt her i 2017, og sluttede 2018 med en 4. plads og en sejr, og har i sine to starter i 2019 en 8. og en sjetteplads.

Jeg prøver tit at kigge lidt ned i feltet, og lede efter de knap så åbenlyse favoritter, og finde de lidt højere odds. Jeg har et godt øje til Marc Leishman. Verdens nummer 16 sluttede på 4. og 3. pladsen i årets to første turneringer, og blev nummer 8 her i fjor, og har også to andenpladser i Farmer’s Insurance Open.

Brandt Snedeker vandt både i 2012 og 2016, og har også en andenplads på cv’et. Han elsker banen, og kan sagtens spille sig i top 20

Og så et langskud. Harris English giver odds 126 som vinder, og odds 6 for at slutte i top 20. Han blev nummer 8 i 2018, nummer 2 i 2015, og har klaret cuttet alle seks gange han har spillet med i turneringen, tre af gangene sluttede han i top 15.


Rahm i top 10 2,00 (11 for en sejr)

Leishman top 10 2,75 (19 for en sejr)

Snedeker top 20 3,25 eller i top 10 5,50 (46 for en sejr)

English i top 20 6,00 (126 for en sejr )


Alle odds stammer fra Unibet.dk


 


Turneringen kan følges på Eurosport 2 og på GolfTV som streaming med Anders Sigdal som kommentator.


 


Hvis du ikke allerede følger Anders Sigdanl på twitter så kan du finder ham på @AndersSigdal