12/06-2019

Hvad kan tipperen.dk's brugere forvente af dig og dine spil fremadrettet? Kan du løfte sløret for hvilke områder indenfor betting, og hvilke ligaer er du rigtigt stærk i?

 

De kan forvente en spiller, som har været hele karrusellen igennem når det kommer til sports betting. Jeg har fået nogle massive tæv, da jeg for 15 år siden startede ud med at spille. De tæsk alle kommer igennem i starten af deres betting karriere. Dengang jeg startede med at spille, var der slet ikke ligeså meget information omkring betting, som der er i dag, så det var på den hårde måde man måtte lære spillets regler. For mit vedkommende skulle der rigtig mange nederlag til, inden jeg fandt den rette formel til de sorte tal på bundlinjen.

 Jeg er nok en anelse atypisk, når det kommer til ligaer jeg bevæger mig ud på. De sidste mange år har det været NBA, Cykling og NFL, hvor jeg har slået mine folder. Min officielle karriere startede ud med at skrive forslag til NBA. Derefter kom Cykling og til sidste blev det NFL. Det er stadig de 3 ligaer jeg bevæger mig indenfor, hvor NFL i dag er den liga, hvor jeg levere de bedste resultater indenfor.


Ludomani er blevet et stigende problem i Danmark, og medier og reklamer for bookmakers, online casioner og deslige fylder mere og mere. Hvad er dine tanker omkring dette, og har du gode råd, hvis man kan mærke den mere negative spilledjævel i sig?

 

Det er svært ikke at knytte næverne, når diverse reklamer for bookmakers og andre spillesteder, løber hen over TV skærmen. Det er blevet for amerikansk og respekten er forsvundet. “Unibet - Af spillere, for spillere” det slogan er i bund og grund bare løgn og når man ved at der burde stå, for tabende spillere, i stedet, så bliver man lidt træt. Jeg kender ikke lovgivningen inden for markedsføring af disse type reklamer, men jeg synes linjen for hvad man kan tillade sig er alt for slap.

 

Ludomani har altid været der og det vil aldrig forsvinde - desværre. Hvis man oplever ludomani, så bør man opsøge hjælp, da alle afhængigheder er svære at håndtere på egen hånd. Hvis jeg alligevel skal forsøge at komme med råd, så vil overskriften hedde; system. Hvis man formår at sætte et system op for et sundt spillemønster, så er man kommet et lille stykke, for at forhindre at blive fristet ud i spil, som ikke er gennemtænkte.

Der findes mange varianter af forskellige former for systemer, når det kommer til måden at håndtere egen spillekonto på. Læs om nogle stykker på nettet og tag så fat i det system, som tiltaler dig mest - og hold fast!

 

Andre:

Du har især fokus på NFL, hvor kommer interessen for amerikansk fodbold fra?

Jeg startede egentlig med at være super interesseret i fodbold og NFL var kun en ting for mig når der var Super Bowl, hvor at vi brugte eventet mere som en undskyldning til at spise burger og hvad der eller følger med til sådan en aften. På et tidspunkt gik det op for mig, at underholdningsværdien i NFL er større end hvad almindelig fodbold giver mig og så tog NFL egentlig lidt over fra den ene dag til den anden. Reglerne er i NFL er en bremseklods for de fleste der starter med at se sporten, men efterhånden kom reglerne også på plads. En af de ting jeg elsker allermest ved amerikansk sport, det er faktisk deres tilgang til regler generelt. Da ligaerne er privatejede, så har de også nærmere ved at justere reglerne til, som spillet udvikler sig. På den måde, så ved man at ligaen hele tiden forsøger at sende det bedste produkt på banen.

 

NFL har ry for at være et af de markeder der er svære at slå. Hvor finder du typisk spots med value når du kigger på amerikansk fodbold?


Ja det ry kommer nok af de meget få antal kampe der er på en sæson, hvilket betyder at mængden af data er begrænset. Jeg spiller primært på asian handicap eller over/under og nogle få gange på en sæson, har jeg også spil ude på spillerpræstationer. Hvis man ønsker at forsøge sig inden for AH på NFL, så vil mit bedste råd være at sætte sig ind i det som bliver kaldt for Key Numbers i NFL. Key Numbers i NFL er 3, 7 og 10 point. Ca. 40% af alle NFL kampe ender med en sejrsmargin på et af de 3 udfald. Det er derfor ikke helt irrelevant hvilken linje du køber dig ind på, da det ofte kan være det halve point du får ved en linje på +3,5, som gør forskellen på vundet eller push. Hvis jeg har et godt spot til en underdog på +2,5, så bevæger jeg mig ofte væk fra AH og så spiller på den rene sejr, da statistikkerne fortæller at det i det lange løb er mere profitabelt.

 

Et andet område hvor du har bevist at du kan slå markedet er cykling. Hvordan kom du i gang med at spille på dette?

Interessen for cykling kom meget tidligt og det første store sports minde jeg har fra min barndom var Tour de France 1996, hvor Bjarne Riis vinder. Fra den dag begyndte jeg sammen med kammeraterne at spurte om kap på bakkerne på vejen hjem fra skole. Den sådan mere nørdede tilgang til cykling kommer nok fra computerspillet Cycling Manager. Det spil var en god måde at få et indtryk af, hvad de forskellige ryttere dygtiggør sig indenfor. Den viden jeg havde fået fra spillet, tog jeg med hen til fjernsynet og så startede det ellers bare derfra med at forsøge at forudsige, hvilken rytter der krydsede målstregen først.

 

Da jeg fik fat i markedet omkring cykling, var det et meget lille marked og man kunne derfor ofte finde nogle helt vanvittige odds, som ikke gav mening nogle steder. Derfor var det også helt uacceptabelt for mig at køre med en sæson på mindre end 112% i tilbagebetaling. Den tid er desværre forbi og der er kommet rigtig mange dygtige spillere på sportsgrenen, som gør at oddsene også er blevet skarpere. Markedet er stadig lille og hvis jeg ønsker at spille for mere end 1.000 kroner, så skal jeg vente med at spille til kort før løbsstart.

 

Hvad ser du som den største udfordring, som sportsbetter, i forhold til at kunne opretholde en solid indtjening?

 

For mit vedkommende, så er den største udfordring planlægning. Det er sportsbetting der diktere, hvornår jeg skal være på og klar til at fange de bedste mulige odds. Den tid det kræver at gennemanalysere et spil kan være meget omfattende. Det er klart der er forskel på tiden, når vi taler cykling og NFL. Omvendt så føler jeg også at man skal være “hurtigere” på cykling end hvad der er nødvendigt på de større markeder som NFL og NBA.

 

Hvordan håndterer du dårlige bettinperioder?

 

Jeg bruger faktisk slet ikke energi på dårlige betting perioder. Jeg skænker det nærmest ikke en tanke. Måske er det fordi at jeg med tiden er blevet bevidst om, at det ikke kan undgås, eller måske fordi jeg har en god grund til at tro, at det nok skal vende igen. Det hårdeste for mit vedkommende under en dårlig periode, det er når jeg ved at den periode også rammer dem, som følger mine spilforslag.

 

Jeg har da helt bestemt haft et kalenderår, hvor tingene ikke er gået min vej på alle de markeder jeg nu berør. Eksempelvis, så er jeg kommet rigtig skidt fra start på Cykling i år. Til gengæld har jeg lavet gode penge på NBA og min NFL sæson var helt suveræn. Det er selvfølgelig trist at man ikke rammer de spil, som man “plejer” at ramme, men hvis jeg mister troen på at jeg kan slå et marked, så kan jeg ligeså godt stoppe der. Det er jo en branche hvor glæde og sorg kommer og går meget hurtigt. Der er plads til at reflektere over tabte spil, især dem hvor man var way off, men man skal ikke bruge mere end to minutter på at ærgre sig over de tabte spil. For mit vedkommende handler det hele tiden om at se frem mod det næste gode spot.


Husk du kan følge ham på twitter under navnet @ARoikjer og så kan du på hans personlige underside her på siden trykke på følg ekspert knappen og få en mailadvisering, hver gang han ligger et spil op.