25/04-2014

25. april 2014

I denne weekend er vi så heldige at have Jesper Simo, som gæstetipper.


Du kender Jespers stemme fra Canal8 sport og Canal9, hvor han er vært og kommenterer fodboldkampe fra både ind- og udland.


Jesper har tidligere arbejdet på Onside, hvor han dækkede Superligaen - og har iøvrigt en baggrund som uddannet fodbolddommer.


Det er en fonøjelse at byde velkommen til Jesper, som vil bidrage med 3 spilforslag.


Du kan følge Jesper på Twitter her: https://twitter.com/JesperSimo


 


 


Inter-Napoli (lørdag 20:45)

Begge hold scorer - odds 1,58 

Der bør være gode muligheder for underholdning lørdag aften i Milano, når Napoli gæster Stadio Giuseppe Meazza. Napoli kan med en sejr sikre sig den 3. plads, der giver dem adgang til den kommende Champions League-kvalifikation. Inter, der vandt en flot og vigtig sejr på 2-0 i seneste runde mod Parma (blandt andet takket være en straffesparksredning fra specialisten Samir Handanovic), kan distancere netop det mandskab og i realiteten sikre sig 5. pladsen, som kan sende dem i Europa League. Begge hold har relativt mange clean sheets (Inter 14 og Napoli 11), men omvendt er begge mandskaber kun seks gange ud af de hidtil 34 kampe i denne Serie A-sæson gået fra banen uden at have scoret. Inter må nede i bagkæden undvære Rolando og Walter Samuel på grund af karantæne, mens Napoli er uden Federico Fernández, der blev udvist i 1-1-kampen mod Udinese. Kampen er et møde mellem henholdsvis det tredje- og fjerdemest scorende mandskab i denne sæson. Samtidig må vi ikke glemme, at Walter Mazzarri indtil i sommer med stor succes stod i spidsen for Napoli - mens Rafael Benítez jo omvendt havde et skuffende ophold i Inter i efteråret 2010, så mon ikke begge trænere er ivrige efter at bevise noget over for deres tidligere arbejdsgiver. Det omvendte opgør i Napoli sluttede i øvrigt 4-2 til Higuaín og co., og allerede ved pausen var der scoret fem mål. 

Viborg-AGF (søndag 14:00)

Under 2,5 mål - odds 1,92

På søndag har jeg selv fornøjelsen af at være vært for en regulær gyserkamp i Viborg, når kriseramte AGF kigger forbi. Min påstand er, at taberen af det her opgør ender med at rykke ned, og derfor forventer jeg en intens, men låst forestilling. Jeg har set begge tidligere opgør i sæsonen live på stadion, og ingen af dem har været specielt chancerige. Babajide Ogunbiyi blev matchvinder i det første opgør, da han steg til vejrs efter et hjørnespark og sikrede VFF en 1-0-sejr. AGF fik revanche og vandt kamp nummer to 2-1, men kampen gik kun over 2,5 mål, fordi fordi Anders Kure kort før tid begik et unødvendigt straffespark. Dengang rykkede AGF med sejren op på 3. pladsen, mens Viborg lå nr. 5, men siden er selvtilliden som bekendt raslet totalt ud af de to mandskaber. Sat på spidsen kan man kun finde én mand på banen, der kan lave mål: Thomas Dalgaard. AGF scorede i seneste runde for første gang i seks kampe, men målet var en regulær foræring fra Brøndby-spillerne Martin Ørnskov og Lukas Hradecky i uskøn forening. AGF's defensiv så markant bedre ud mod Brøndby end Langfredagens afklapsning mod FC Midtjylland. Det er dog værd at holde sig for øje, at Jesper Fredberg ikke råder over Alexander Juel Andersen, ligesom det endnu er uvist, om Anders Kure når at blive sin lægskade kvit. Ikke desto mindre har AGF alternativer på de positioner, og med tanke på, at uafgjort er et nogenlunde brugbart resultat for aarhusianerne, forventer jeg en meget kontrolleret indsats fra dem rent defensivt. Så kan de lukke Dalgaard ned, bliver det en målfattig affære i domkirkebyen. 

Torino-Udinese (søndag 15:00)

Torino vinder - odds 1,91

Torino, der var nyoprykker i Serie A i den forgangne sæson, har for alvor fået etableret sig i Italiens bedste fodboldrække. Giampiero Venturas mandskab indtager lige nu en 8. plads, men der er kun to point op til den 6. plads, der er blevet interessant rent europæisk, fordi årets Coppa Italia-finale står mellem Fiorentina og Napoli - og begge hold kvalificerer sig som bekendt til Europa grundet deres placeringer højere oppe i tabellen. Torino er et ganske udmærket hjemmehold (8-5-4), og indtil februar var det faktisk kun Juventus, der havde formået at vinde på Stadio Olimpico di Torino. Søndag får de så besøg af Udinese, der er notorisk dårlige på udebane (3-3-11). Udinese ligger i lidt af et vakuum med 11 point ned til Bologna på 18. pladsen, og de kommer med andre ord ikke i problemer. Omvendt kan de intet nå i den anden ende af tabellen, så jeg tror ganske enkelt på, at motivationen bliver en kæmpe faktor i den her dyst. Udinese laver kun lidt over ét mål pr. kamp, og holdet er stadig dybt afhængige af den 36-årige målræv Antonio Di Natale, der har scoret 11 gange i denne Serie A-sæson. Torino er langt bedre kørende på denne konto; de har lavet 56 mål og råder samtidig over rækkens topscorer, Ciro Immobile, der med statsgaranti gerne vil på måltavlen og udbygge sine foreløbigt 20 Serie A-mål, så han kan gøre sine hoser ekstra grønne for Cesare Prandelli, der inden længe skal udtage den italienske VM-trup. Torino har vundet tre hjemmekampe på stribe, og jeg forventer, at de tilføjer endnu én til den positive statistik mod Udinese.