10/09-2016

GÆSTETIPPER - MICHAEL RUNDAGER

9. september 2016

Som en del af vores øgede fokus på MLS, er vi glade for at kunne bringe gæstetips fra en af de folk i Danmark der måske ved allermest om netop denne liga.


Michael Rundager er kommentator på Eurosport, hvor han har været med til at dække kampene, siden de fik rettighederne sidste år. Udover det har Michael en kandidat i idræt & sundhed og en UEFA A-Licens. Udover det er Michael træner for B1903's U14 hold.


Du kan følge Michael på Twitter her: https://twitter.com/MPRundager


Michael vil her forsøge at give sine bud på 2 af weekendens MLS kampe!


 


La Galaxy vs. Orlando City (kl.1:00 12/9 på Eurosport2)


LA Galaxy kommer ind til weekendopgøret med en svær udekamp imod Real Salt Lake i bagagen og endnu flere minutter i benene til mange fra B-kæden. Dette kan sætte hårde mærker hos et skadesplaget mandskab, som mangler Gyasi Zardes, Steven Gerrard, Jelle Van Damme og muligvis har en jetlag ramt Robbie Keane retur fra hans aktive karrieres sidste landskamp for det irske landshold. Derudover har truppen taget en besynderlig ændring på den centrale midt, da yderst overraskende sendte Nigel De Jong videre til tyrkiske Galatasaray på en fri transfer. Dette er fire spillere i start 11’eren og en potentielt udmattet og småskadet Robbie Keane, som ikke står til rådighed eller kan præge kvaliteten på træningsbanen.


LA kom ud af august måned uden en sejr (0-4-1) i MLS regular season og scorede ikke i 2 af de 5 opgør. Derudover blev de sendt ud af US open cup på hjemmebane 1-2 i forlænget spilletid imod FC Dallas. Her scorede de ingen mål i ordinær spilletid og Mike Magee skulle bruge et straffespark før det endelig lykkedes.


Deres tre seneste opgør har til gengæld resultatmæssigt givet grund til lidt optimisme med 5 point på kontoen. Dog var to af opgørende imod hold de på middelmådige dage bør slå komfortabelt. Dette har ikke været tilfældet og de står pludselig langt fra en ”Supporters Shield” pokal men i sikker afstand fra 7. pladsen, som ikke er nok til en play-off plads.


LA er ubesejret i deres 14 seneste hjemmekampe og er kendte for at hive pointene i land på Stub Hub Arena. Så på trods af de svingende præstationer og manglende stjerne og kvalitetsspillere står de altid stærkt på deres egen hjemmebane. Det er ikke for sjov at Bruce Arena er den mest vindende MLS træner i historien (201 sejre).


Orlando kommer ud af en periode på blot 18 dage med 7 point på fire kampe. Her mødte de Eastern Conferences to måske stærkeste hold på nuværende tidspunkt, Toronto FC og New York City FC samt preseason favoritterne fra Montreal Impact og høstede 6 point. Derudover mødte de western Conferences store overraskelse Colorado Rapids og klarede en uafgjort på udebane. De spillede 6 kampe i august måned og kom ud med 8 point på kontoen uden at tabe på udebane (0-2-0). Deres seneste 5 udekampe er har givet dem 7 point og står ubesejret (1-4-0). Vi skal faktisk tilbage til 14. juli for at finde deres seneste udebane nederlag på 2-0, som fandt sted på Red Bull Arena mod sidste års ”Supporters Shield” vindere, New York Red Bulls.


De to mandskaber har kun mødt hinanden en gang tidligere i 2015, hvor det blev til en overlegen 4-0 sejr til Orlando på deres hjemmebane. Der var Kaka og Cyle Larin blandt andet på pletten med en scoring og begge spillere vil få gode arbejdsbetingelser mod et sårbart LA defensiv, som har måtte bruge den ellers fremragende kant Sebastian Lleget på den mere defensivt orienterede centrale midt position.


Hvis vi samtidig kigger på de to seneste sæsoner er det kun lykkes LA Galaxy to gange at bevare en sejers stime på mere en to kampe, hvor noget kunne tyde på, at Orlando City er i gang med en lignende slutspurt, som den vi så sidste år. Dette taler ikke for en stensikker sejr til Orlando, da en uafgjort f.eks. kunne være et fremragende resultat for et Eastern Conference hold på Stub Hub Arena. LA står svagt defensivt men formår alligevel altid at hive et resultat i hus på hjemmebane, imens at Orlando har en offensiv i topform på, hvilket gør at jeg tror på en lige kamp.


Rent statistisk har LA i denne sæson spillet 48 % af deres hjemmekampe uafgjort, hvor Orlando er på 50 % på udebane. Ligaens gennemsnit både ude og hjemme er på 32 %. Derfor vil jeg anbefale, at spille på uafgjort.


Da det mildest talt er svært, at spille imod Galaxy når de først er kommet foran vil Orlandos træner Jason Kreis højst sandsynlig gribe kampen an med en tilbageholdende spillestil og forsøge sig på hurtige omstillinger så længe de står med point på kontoen. Endvidere vil begge hold komme ind til kampen med trætte ben og formegentlig en smule ændringer i opstillingen i forhold til forrige kamp. Faktorer som kan gøre det svært for begge mandskaber, at komme ud af starthullerne og finde kemien. Dette sammenholdt med Galaxys hjemmebane statistik, som unægtelig understreger en tendens til 0-0 ved pausen, er dette også et resultat, som er værd at spille på. De har spillet hele 10 1. halvlege 0-0 ud af 14 mulige denne sæson.


Denne kamp stinker langt væk af et uafgjort resultat.


X'et kan spilles til odds 4,40 her!


 


Chicago Fire vs. Toronto FC (kl.2:30 11/9)


Chicago Fire kommer ud af en relativt fornuftig august måned med 5 point i 5 kampe. Dette skal forstås således at de sidste sæson endte med 0.88 point/kamp og 1.06 point/kamp i 2014. Vi skal tilbage til 2012 før de for alvor lavede et fornuftigt pointsnit med 1.66 point/kamp. Hvis vi så tager de seneste 5 kampe er de oppe på 8 point, hvilket giver dem 1.6 point/kamp. Et snit godt nok til at nå play-off pladserne, hvis de havde holdt det fra start af. Derudover er 7 af pointene hentet imod svære modstandere i form LA Galaxy, Montreal Impact og Philadelphia Union. Specielt sejren og Union giver grund til opløftning, da det var uden deres ultimativt stærkeste offensive kort David Accam, og alligevel vinder de 3-0.  


Kampen spilles i Chicago på Toyota Park, et tilsyneladende uindtageligt fort kun New York City FC og Montreal Impact har kunne hive en sejr i land på i 2016. Vi skal helt tilbage til 16. april for at finde et nederlag til hjemmeholdet på Toyota Park. De seneste 6 hjemmekampe har givet 12 point (3-3-0) og en målscorer på 11-6. I disse opgør har deres offensive spillere John Goosens, David Accam og Michael De Leuw været flittige målskytter, hvilket giver yderlig tro på et flot resultat imod Toronto FC. Endvidere har de historisk set aldrig tabt til den kommende modstander Toronto FC i Chicago. Det er her blevet til 5 sejre og 5 uafgjorte siden 2007.


Udeholdet Toronto FC står altså overfor en svær opgave i Chicago på trods af deres beskedne ligaposition (9. plads), og ringe pointhøst set over hele sæsonen. Men omvendt har Toronto vist sig at være et af de bedre hold på udebane i en liga, hvor udehold stort set ikke vinder. De har rejst hjem sejrrigt hele 5 gange ud af 15 forsøg, hvilket er langt over gennemsnittet, som befinder sig på 18 %. De har sågar slået New York Red Bulls 0-2 tilbage i marts måned, som over de sidste 5 år har høstet flest point af alle i ligaen på hjemmebane.


Som tidligere nævnt har Fire’s offensiv sprudlet på hjemmebane, men det samme kan generelt siges om Sebastian Giovinco, som virker til at score efter behag. 16 mål og 13 oplæg for Toronto, et mandskab som netop har scoret 39 mål indtil videre. Hans sidemakker Jozy Altidore har scoret på 5 mål denne sæson og hele 4 gange i de seneste 5 kampe. Det blev skam også til 3 scoringer under den seneste landsholdssamling imod Sct. Vincent & Grenadines og Trinidad & Tobacco. Problemet for Toronto opstår til gengæld så snart Sebastian ”Atomic Ant” Giovinco ikke spiller, hvilket er tilfældet grundet lyskeproblemer. Hans erstatning bliver højst sandsynligt japanske Tsubasa Endoh, som ikke just er en målmaskine men sammen med formstærkt Tosaint Ricketts og tilbagevendende Michael Bradley kan skabe nok chancer til Jozy.


Begge hold har brug for 3 point, Chicago for at redde sæsonen med en play-off plads nu, hvor deres drømme om at vinde ”Lamar US Open Cup” blev destrueret af New England Revolution i semifinalen. Toronto FC for at sikre sig en af de to lukrative topplaceringer i Eastern Conference, men også i et forsøg på at presse FC Dallas i konkurrencen om ”Supporters Shield”.


Taget de førnævnte faktorer i betragtningen og deraf den store grund til selvtillid fra begge mandskaber tror jeg trods Sebastian Giovincos fravær på en målrig affære med over 3.5 mål, begge hold scorer og en sejr til Chicago Fire.


Over 3.5 mål kan spilles til odds 3,05 her!


 


Hvis du ønsker at læse mere om MLS, så anbefaler vi at du besøger http://mlsoccer.dk/