23/06-2019

HVAD ER ASIAN HANDICAP?

Asian handicap kommer, som navnet antyder, fra det asiatiske spillemarked. Men opfindelsen spredte sig hurtigt, og blev en kæmpe succes i USA, og faktisk vinder det i øjeblikket frem overalt! Alt efter sportsgren, og ofte ”hjemmemarked”, findes der forskellige måder at spille på kampene på.

I Europa er det mest spillede stadig 1-X-2 væddemålet. Og hvis vi endelig spiller på handicap, omsættes der ofte meget på spil med ét-måls sejre, f.eks. Arsenal – Bolton (0-1) X.

I USA, hvor omsætningen er høj på især Amerikansk fodbold og Basketball, snakker spilleeksperter ofte om at ”bette spreaded”. Ved dette forståes at man kan fange nogle bookmakere i at sætte handicapet lavere end andre. F.eks. kan Gamebookers give Colts – Vikings (0-7) 1-tal, – odds 2.  Samtidig kan man måske finde Colts – Vikings (0-10) – 2-tal, odds 2 hos Leonbets.

På den måde kan man altså spille 100 kr. på 1 tallet hos Gamebookers, og 100 kr. på 2 tallet hos Leonbets, være sikker på at få 200 kr. igen uanset udfald + få 400 kr. igen hvis Colts vinder med 8 eller 9 mål.

Som på surebets, udligner spreaded sig dog hurtigt, og det gælder om at følge markedet, hvis man skal fange bookmakernes fejl!

I kan se mere om spreadbetting og om at skubbe linien i 60-minutes interviewet med Billy Walters, som i finder under vores artikelsider.

Men tilbage til Asian handicap.

Asian handicap er blevet mere og mere attraktiv da det anses for at være spillet, hvor det er muligt at vinde oftest da der kun er 2 mulige udfald på kampen, idet muligheden for uafgjort er elimineret. Dette sker ved at et af holdene tildeles handicap, hvis kampen skulle ende uafgjort. Der findes flere former for handicap både hele og halve og det kan til tider godt være en del kompliceret at forstå. Derfor vil vi forsøge at komme med nogle eksempler i de kommende afsnit. Der hvor de fleste står af er, når vi komme til halve eller endda kvarte handicap, men lad os gå det igennem.

Hele Handicap

Hele handicap betyder at det ene hold tildeles et antal mål på forhånd. Det kan dog godt være 0 og det er så her, ay du får pengene retur ved et uafgjort resultat.

Handicap: 0:0 

Betyder at de anses for at være lige gode begge hold

Eksempel 1:

Kamp: FC Barcelona – Real Madrid

Handicap 0:0

Odds 1-tal: 1,80

Odds 2-tal: 1,80

Indskud: 100 kr.


Du spiller på: FC Barcelona


Da du har spillet på FC Barcelona vil der være følgende mulige resultater på dit spil.

1.    Du vil vinde indsats x fuldt odds, hvis FC Barcelona vinder (100 * 1,80 = 180 kr. )

2.    Du vil få pengene retur ved uafgjort

3.    Du vil tabe, hvis Real Madrid vinder.

Her har du eksemplet på at der kun er 2 mulige udfald.


Handicap: 1:0, 2:0, 0:1, 0:2 osv. 

Dette betyder at denne ene ses for at være en smal/stor favorit, alt efter handicap.

Denne handicap form ligner det normale (0-1) handicap som du måske kender fra Danske spil. Du skal dog være opmærksom på at der i asian handicap, altid kun er to mulige udfald… Lad os tage endnu et eksempel.


Eksempel 2:

Kamp: FC Barcelona – Real Madrid

Handicap 0:1

Odds 1-tal: 2,10

Odds 2-tal: 2,00

Indskud: 100 kr.


Du spiller på: FC Barcelona


Her ses Real Madrid for at være svag underdog i dette spil.

Da du har spillet på FC Barcelona vil der være følgende mulige resultater på dit spil.

1.    Du vil vinde fuldt odds, hvis FC Barcelona vinder med mere end 1 mål (F.eks. FC Barcelona vinder 2-0 så vil resultatet blive 2-1 inkl. Handicap ). Du vinder altså 100 * 2,10 = 210 kr.

2.    Du vil få pengene retur, hvis FC Barcelona vinder med præcis et mål (F.eks. FC Barcelona vinder 2-1 så vil resultatet blive 2-2 inkl. Handicap) (altså ramme til odds 1)

3.    Du vil tabe, hvis Real Madrid vinder eller kampen enden uafgjort


Hvis du har spillet Real Madrid vil du have følgende mulige udfald:


1.    Tabe hvis FC Barcelona vinder med mere end et mål

2.    Få alle dine penge retur, hvis FC Barcelona vinder med præcis et mål (altså ramme til odds 1).

3.    Vinde fuldt odds hvis Real Madrid vinder eller kampen ender uafgjort (100 * 2,00 = 200 kr )


Halve handicap

Her bliver et af holdene tildelt et halvt mål inden kampen så det betyder, at kampen inklusivt handicap ikke kan ende uafgjort så enten vinder du eller taber du.

Handicap: 0:1/2, 0:1 1/2, osv.…

Her tildeles det ene hold ½ mål fra start, eller ved 0:1½ - 3 halve mål


Eksempel 1:


Kamp: FC Barcelona – Real Madrid

Handicap: 0: 1 1/2

Odds 1-tal: 2,10

Odds 2-tal: 2,05

Indskud: 100 kr


Du spiller på: FC Barcelona


Det giver følgende muligheder:

1.    Du vinder hvis FC Barcelona vinder med mindst 2 mål (F.eks. FC Barcelona vinder 2-0 så bliver resultatet 2-1 1/2 inkl. Handicap ).

2.    Taber hvis FC Barcelona vinder med et mål, spiller uafgjort eller taber (F.eks. FC Barcelona vinder 2-1 så bliver resultatet 2-2 1/2 inkl. Handicap.


Hvis du har spillet Real Madrid er der følgende muligheden

1.    Du taber hvis FC Barcelona vinder med 2 eller flere mål

2.    Du vinder hvis FC Barcelona ikke vinder med 2 eller flere mål


Enkelte udbydere er også begyndt at promovere kvarte handicaps, men da det ikke er noget vi har en stor erfaring med, har vi valgt at holde os fra den del. 

Du kan efterhånden spille Asian handicap på de fleste sider, men vi anbefaler isæt Partybets og Bet365, som har et bredt udvalg af asian handicap.