Eksperten: CDbjerg
Dato: Lørdag d. 06/02-2021, 19:50
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Norsk - Melodi Grand Prix
Liga: Semifinale 4
Udfald: Marianne Pentha & Mikkel Gaup går til finalen
Units: 3
Odds: 7.00
Chancevurdering: 20%
Spilbar ned til: 5.00
Betvalue: 140%
Bookmaker: https://bit.ly/2Zi1MoG
Resultat: TABT

Unibet har odds 6, og der kan formentlig fanges ok odds på Betfair Spilbørs.

Vi skal til semifinale 4 i det norske MGP, og dette er en af de bedre semifinaler efter min mening, men den kan også være lidt svær at spå om. Dog har jeg et par sange som jeg vurderer bør være de bedste, men den ene giver alt for lavt odds nu, og den anden undervurderes ihvertfald i forhold til odds meget. Jeg satser tror inderst inde favoritten er den bedste, men flere faktorer kan spille ind og derfor kan "underdogen" ihvertfald oddsmæssigt sagtens have store chancer for at gå videre. Klokkeklar værdi.

I denne semifinale skal 4 sange dyste om en plads i finalen. Der trækkes ved showets start lod om hvem der mødes h22, og vinderen fra de 2 dyster mødes så i guldduellen om en plads i finalen. Taberen af guldduellen er dog ikke helt ude, de kan få et wildcard i et senere show.

De 4 deltager i denne uge er Kiim, Royanne, Landeveiens Helter og Marianne Pentha & Mikkel Gaup.

Ved første gennemlyt var jeg ret sikker på Kiim og Marianne & Co. havde de 2 bedste sange, dog mente bookmakerne ihvertfald i Norge at Landeveiens Helte var pænt store favoritter. 

Kiim synger sangen "My Lonely Voice". Her har vi en virkelig stærk ballade, og så har Kiim bare en fantastisk stemme. Sangen minder meget om Hollands vindersang fra 2019 på mange måder. Udfra studieversion er det den sang jeg er mest fan af i denne semifinale men odds er omkring de 2 nu. Vi har en super god studieversion, men spørgsmålet er hvor godt Kiim synger live. Nailer han vokalen så er han nok svær at slå. Næste ting som kan tale lidt imod Kiim er at hans sang ikke ligger op til det helt store sceneshow, og de første uger har de virkelig haft stærke shows hvor sangene med medste sceneshow er gået videre. 

Royanne skal synge sangen "Circus" og jeg synes det er et rent cirkus. Sangen kører bare i samme ring og der sker ikke meget. Det er en moderne popsang som minder lidt om Nicky Minaj og så alligevel ikke. Faktisk ligger denne sang i nr. 1 og 2 i de 2 afstemninger jeg har tilgængelig. Jeg har faktisk en ide om at Royannes vokal kan være svag og det bliver svært live at leve op til studieversionen, dog kan man lave hvad som helst til sceneshowet, og det kan gøre sangen langt bedre. Der er faktisk værdi i hendes odds også men personligt tror jeg ikke på denne.

Landeveiens Helter er 4 gamle garvede sangere fra Norge. De er gået sammen og lavet et bette band. Alle 4 er ret populære i Norge så det er nok derfor de startede i latterlige lave odds 1,70. Nu har vi lige set VM i håndbold og hørt på "For Evigt" af Volbeat, det er noget i den genre sangen "Alt Det Der" er. Det er sådan noget ældre mennesker vil høre og nok skal det have en plads i MGP, og skal da nok også have seere. Sangen bliver nok bedre live end studioversionen for allerede her kan man forneemme det er en sang der er lavet til en koncert/liveversion. Jeg tror faktisk ikke på denne sang, men de skøre nordmænd kan finde på hvad som helst, men trods alt stemte de ikke Ole Hartz med "Vi Er Norge" videre i sidste uge. 

Den sidste sang er er den som jeg synes skal have et bette skud for jeg kan sagtens se den gå videre. Marianne & Mikkel skal synge sangen "Pages." Sangen starter egentlig som så mange andre popsange, men omkvæddet er stærkt. Her Joiker Mikkel og det  lyder bare godt. Mikkel er samer og det er derfor han kan joike. I Norge er de vilde sange hvor der joikes, og f.eks vandt Keeino med "Spirit In The Sky" i 2019 i Norge. Faktisk er Keeino også med i år, også dennegang med joik, og de er en af de helt store favoritter til at vinde årets MGP. Nå, "Pages" løftes af omkvæddet og Mikkels joik og jeg har faktisk denne sang sammen med Kiims som de 2 bedste i denne semifinale. Sangen ligger også mere op til et flot sceneshow ihvertfald i forhold til Kiim og Landeveiens Helter.

Som udgangspunkt har hver sang 25 % chance for at gå videre og giver vi Marianne & Co. 25 % chance så er der allerede kæmpe værdi i de meget meget flotte odds 7 som Nordicbet tilbyder. Unibet har odds 6. Måske kan der fanges noget på Betfair Spilbørs. 

Jeg har 2 afstmeninger jeg har fulgt, den ene er på en dansk side og her ligger Marianne sidst, men på den store ESC-side Wiwibloggs endte Marianne som nr. 2, faktisk kun 27 stemmer efter Roayanne, ialt stemte 998.

Jeg ynder at læse folks kommentarer og her synes mange der er en lige semifinale, men mange tror på "Pages."

Kiim har den bedste sang synes jeg, men som beskrevet ovenfor er han ikke milevidt foran de nogle af de øvrige sange og derfor burde odds nok have været meget mere lige i denne semifinale. Jeg går efter guldet og satser 3 units på Marianne & Mikkel Gaup napper finalepladsen til fremragende odds 7 hos Nordicbet.

Jeg finder stor værdi i dette spil, men holder procenter og indsats nede og synes ikke du skal spille under odds 5.Procenten er sat på 20 %, men er nok mere på 30 %, men det er en svær semifinale at forudse, derfor holder jeg igen.

Du kan måske dække lidt ind med et lille spil på Kiim. Royannes odds er bestemt også for højt med odds 7,50 hos Unibet, men jeg er ikke fan af sangen.

Husk og følg mig her og på Twitter så du får besked ved spil, de kan hurtigt blive slashet ved disse specialspil.

Held og lykke til dem der følger.

CDbjerg..


 

Tippet 05/02-2021, 17:39
Opdateret 07/02-2021, 12:13