Eksperten: Thomsen
Dato: Søndag d. 13/06-2021, 18:00
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Turneringsspecial - Nordmakedonien
Liga: EM2020, UEFA
Udfald: Holdets topscorer: Eljif Elmas
Units: 2
Odds: 17.00
Chancevurdering: 7%
Spilbar ned til: 14.29
Betvalue: 119%
Bookmaker: http://bit.ly/1Mr7vay
Resultat: TABT

Nordicbet: 17,00
Danske Spil: 15,00
Bet365: 15,00
Cashpoint: 15,00
Bwin: 15,00
Tipwin: 14,75
Betfair: 9,00
Unibet/888/LeoVegas: 8,00


Nordmakedonien er ikke spået mange chancer i Gruppe C, hvor de skal op imod stærke nationer som Holland, Østrig og Ukraine. Balkannationen er klart gruppens svageste hold, og velsagtens også et af hele slutrundens. Alligevel kan jeg ikke dy mig for at prøve et turneringsspil på dem, hvor jeg lurer på Eljif Elmas som holdets topscorer til et flot odds på 17,00. Som man kan se herover, så er der ikke just enighed i markedet omkring, hvor store chancer den 21-årige Napoli-spiller skal have for dette - og det er da også en svær vurdering.

Jeg har dog svært ved at komme under 7% chance for spillet, for Nordmakedonerne vælter sig på ingen måde i stærke angribere, og at holdets topscorer skal findes i kæden bag angrebet virker på ingen måde usandsynligt.

Hvem er Elmas?
Eljif Elmas spiller til dagligt i Napoli, hvortil han kom efter sit gennembrud i tyrkiske Fenerbahce. Han anses som et stort talent, men har grundet den store kvalitet hos syditalienerne haft lidt svært ved helt at bide sig fast i start-11'eren. I den forgangne sæson deltog han i 33 kampe, men det var hovedsagligt som indskifter. Faktisk blev det kun til tre startpladser i Serie A, mens han så til gengæld fik en del spilletid i både Coppa Italia og Europa League i stedet. 

På landsholdet er Elmas fast mand for Nordmakedonien. I kvalifikationen til EM spillede han 10 kampe fra start og scorede fire gange for nationen. Den fine målform har han fortsat i VM-kval'en, hvor han har spillet fuld tid i de første tre kampe, og tegnet sig for to scoringer for holdet. 13 kampe og 6 mål i disse kvalifikationskampe. Han krydrede tidligere på ugen dette med at score i venskabskampen imod Slovenien også, hvilket totalt bringer den 21-årige offensive midtbanespiller op på 7 mål i 27 landskampe.

Men scorer Nordmakedonien overhovedet?
Det er et godt spørgsmål. Man kan jo fristes til at sige nej, fordi de er så undertippede, som de er, men spørger man eksempelvis bookmakerne, hvad de tror, så er der ret bred enighed; ja, Nordmakedonien kommer på tavlen. Ihvertfald målmæssigt. I skrivende stund har Bet365 odds 1,53 på, at makedonerne scorer mindst to mål ved slutrunden, mens de giver 2,37 for under to scoringer.

Kigger vi på modstanderne, så er der ingen tvivl om, at de spiller for spiller - og rent historisk - er langt bedre end Nordmakedonien, men lad os tage dem en for en. 

Østrig: Blev i marts måned totalt ydmyget af Danmark på hjemmebane, hvor Hjulmands tropper kunne rejse hjem med en klokkeklar 4-0-sejr. Det har bragt alpenationen op på nu seks landskampe i træk med scoring imod, heriblandt indkasserede mål imod lande som Nordirland, Skotland og Færøerne. Østrigerne er gode, men langt fra den styrke, de før har udvist. 

Ukraine: Trænes af den tidligere angrebslegende Andriy Schevchenko. Stærk nation, der skal tages seriøst, men som også kan være til at tale med. Ukrainerne har ikke imponeret stort i VM-kvalifikationen, hvor de godt nok startede ud med et flot 1-1-resultat i Frankrig, men så sidenhen leverede præcis samme cifre imod både Kazakhstan og Finland. I testkampe op til slutrunden har de spillet 1-1 imod Bahrain og senest vundet smalt over Nordirland. 

Holland: Gruppens absolutte favorit, men det er stadig et hollandsk hold, der er langt fra fordums storhed. Hollænderne startede VM-kval'en ud med at tabe 4-2 ude imod Tyrkiet, og har generelt ikke formået at fremstå specielt stærke i nu lang tid. Der tales en del om, at det hollandske hold mangler ledere, og dette er ikke blevet bedre af, at forsvarsstyrmand Van Dijk er ude af slutrunden med en skade. Udover alt dette, så har makedonerne måske den fordel, at de møder Holland i den sidste gruppekamp; en kamp, hvor tingene allerede kan være afgjorte for Oranje, der i så fald kunne forventes at spare lidt profiler til knockout-kampene. 

Hvad med mål fra andre nordmakedonske spillere?
Nordmakedoniens ubestridte stjerne er Goran Pandev. Angriberen er dog efterhånden blevet 37 år, og faktisk fylder han kort efter slutrundens afslutning 38. Hans karriere synger på sidste vers, og faktisk har han aldrig sådan for alvor bombet på nationalmandskabet. Genoa-spilleren har dog haft en udmærket sæson i Serie A, hvor det er blevet til 7 scoringer i 29 kampe. Han er, ifølge bookmakerne, den mest oplagte topscorer for holdet, men oddsene er også derefter. Og også for lave efter min mening. 

Herudover er der Aleksandar Trajkovski, og jeg havde ham kort i overvejelserne. Der er dog flere ting, der taler imod. Bl.a., at han spiller i den næstbedste spanske række, hvor han hos Mallorca kun har fået 194 min. spilletid i den forgangne sæson. Sølle to kampe fra start, syv indskiftninger og hele 29 kampe, hvor han kun har siddet og varmet bænken - uden at få et sekund på banen. Og det er i den næstbedste spanske række. På landsholdet har han samtidig kun scoret i to landskampe siden november 2018, og det var imod henholdsvis Liechtenstein og Rumænien. Ham ville jeg ikke hænge min hat på til odds 7,00-8,00 stykker.

Den sidste spiller, jeg vil fremhæve, er wingbacken/midtbanespilleren Alioski, der til dagligt spiller i Leeds. Han er pågående og faktisk relativt målfarlig. På landsholdet har han scoret 8 mål i 44 landskampe, og han ligner desuden nationens straffeskytte under turneringen. Især dette har givet mig lidt grå hår, da det er en stor fordel for et spil som dette, men har alligevel valgt at gå med Elmas, som jeg vurderer til at have større muligheder - og være lige en snert farligere i åbent spil. Og herudover er oddset højere på Elmas. 

Hvad er reglerne for et spil som dette?
Hvis ens spiller scorer flest mål i turneringen, vindes spillet til det fulde odds på 17,00. 
Scorer flere spillere samme antal mål, vil det oprindelige odds blive divideret med antallet af spillere. Scorer Elmas og Pandev eksempelvis begge 1 mål under turneringen, og det er de eneste to, der bliver scoret, så får vi halvdelen af det oprindelige odds. 

Tippet 06/06-2021, 00:31
Opdateret 21/06-2021, 23:19