Eksperten: Thomsen
Dato: Søndag d. 11/07-2021, 15:00
Sportsgren: Fodbold
Kamp: Turneringsspecial - Tjekkiet
Liga: EM2020, UEFA
Udfald: Holdets bedste oplægger: Jakub Jankto
Units: 3
Odds: 15.00
Chancevurdering: 10%
Spilbar ned til: 10.00
Betvalue: 150%
Bookmaker: http://bit.ly/1Mr7vay

Nordicbet: 15,00
Unibet/888/LeoVegas: 15,00


Tjekkiet er blevet parret med Skotland, Kroatien og England i Gruppe D, og tjekkerne bør have fine muligheder for at avancere. Om ikke andet, så som en af de bedste tre'ere. Jeg forstår ikke odds 15,00 på, at en af tjekkernes faste offensivspillere, der ofte har næstsidste fod på bolden, inden en scoring, og forsøger dermed spillet, hvor Jakub Jankto skal levere flest assists for Tjekkiet under slutrunden.

Hvem er Jankto?
Til dagligt spiller Jakub Jankto i Serie A, hvor han er fast mand for Sampdoria. Han kommer til EM-slutrunden efter at have haft en ganske fin sæson, der har budt på seks ligamål og tre assists for rækkens nr. 9. Selvom det kun er blevet til tre assists i ligakampene, så er han den spiller, der leverer næstflest "key passes" på Sampdorias mandskab - og at det ikke er blevet til flere oplæg, kan altså ligeså vel bunde i manglende skarphed foran kassen fra holdkammeraterne.

Jankto er også fast mand for Tjekkiet, hvor han er sikker starter på kanten i den forholdsvis faste 4-2-3-1-formation. Her ligger den 25-årige offensivspiller til venstre, og hans primære opgave er at fodre den enlige frontangriber med bolde. 

I EM-kvalifikationen spillede han alle otte kampe for tjekkerne, og med ét mål og tre assists gjorde han altså sit til, at nationen denne sommer skal spille slutrunden. I Nations League blev det til én assist i tre kampe, mens han i den igangværende VM-kvalifikation har serveret gode bolde for holdkammeraterne og noteret sig for to assists i tre kampe. Bl.a. imod en så stærk nation som Belgien. Sammenlagt står Jankto med 10 assists i 34 landskampe igennem karrieren. 

Et plus for dette spil, er at Jankto tager en stor del af holdets hjørnespark. Han er ikke den eneste til dette, men tager sig af dem der falder i hans side.

Hvor store er Tjekkiets chancer for mål og avancement? 
Bookmakerne har Tjekkiet til at gå videre fra gruppen. De to bedste er sikret avancement, mens de fire bedste 3'ere også ryger videre. Samtidig ligger linjen på mål aktuelt på over 3,5, hvilket betales med 1,80. 

Tjekkerne er kommet i en gruppe, hvor der er en klar favorit i England, mens både Kroatien, i deres aktuelle form, og Skotland, der ikke er nogen sværvægter på dette niveau, skal være til at tale med. 

England: Den helt store favorit i gruppen, og et hold, hvor Tjekkiet virkelig skal ramme dagen, hvis de skal have noget med. Sjovt nok var de to hold i pulje med hinanden i kvalifikationen også, og her vandt englænderne en knusende 5-0-sejr på Wembley, mens tjekkerne nappede alle tre point i returen i Prag. Det eneste pointtab englænderne led i hele kvalifikationen. Tjekkiet har England som den sidste gruppekamp, og det kan vise sig at være en fordel, såfremt englænderne gør rent bord i de første to og dermed er videre.

Kroatien: Sølvvinderne fra VM 2018 skal selvfølgelig aftvinge en vis form for respekt, men holdet har mistet noget styrke siden de glade sommerdage i Rusland. Siden da er bl.a. Rakitic og Mandzukic stoppet på landsholdet, og kroaterne har leveret en lang række skuffende resultater i både Nations League og den igangværende VM-kvalifikation. Især defensiven ser ikke specielt stærk ud, og det er jo en enorm fordel for dette spil.

Skotland: Gruppens svageste mandskab, og et hold som alle de øvrige i puljen ganske enkelt skal vinde over. Det er også her, at vi for alvor håber at se tjekkerne folde sig ud - og Jankto levere sukkerbolde. 

Hvem er de interne konkurrenter?
Den altoverskyggende favorit til at levere flest assists er Hertha Berlins offensive midtbanespiller Vladimir Darida. Han tager en del af holdets hjørnespark og ligger i en rigtig god position ift. at servere bolde for angrebet. Odds er nede i 3,50 for flest assists af den erfarene offensivspiller, og det er ganske enkelt for lidt. På landsholdet står Darida med 9 assists i 71 kampe. Altså en færre end Jankto - trods dobbelt så mange kampe. 

Herudover er Antonin Barak på den centrale midtbane også en trussel. Han spiller til dagligt i Verona, hvor han har haft en rigtig fin sæson med syv mål og fem assists. På landsholdet er det dog kun blevet til to assists i 19 kampe. 

Hvad er reglerne for spil som dette?
Reglerne for "dødt løb" gælder, og det betyder ganske enkelt, at vi vinder til det fulde odds på 15,00, hvis Jankto leverer flest assists af alle på Tjekkiets hold under slutrunden. 

Hvis der er flere til at dele titlen som bedste assistmager, så divideres oddset efter antallet af spillere med samme oplægs-total. 

Tippet 06/06-2021, 20:57
Opdateret 15/06-2021, 00:06